Sayfalar

16 Haziran 2012 Cumartesi

Siyah Beyaz

Siyah Beyaz...Acikcasi bu filmi izlemek icin biraz bekledim, aceleye getirmeden, uyuya kalmadan izlemek istedim. Siyah Beyaz bir Ankara filmi. Siyah Beyaz Bar'a gidenler icin herhalde daha keyifli gelecektir bu film. Kimisine gore konusuz bir film, internette yorumlari okuyunca, bazilari sıkılmıslar...Ben ise keyif aldim. Kendi hallerinde bes arkadasin hikayesini anlatiyor, filmin cogu Siyah Beyaz adli barda geciyor, bazi bolumlerde farkli mekanlari da gosteriyor.

Biraz bana diyaloglar Ankara'daki arkadasliklari animsatti. Cok gozlem yapma sansim olmadi belki ama bugune kadar edindigim izlenim oyle. Bu filmde de bes arkadas esasinda hergun bir araya geliyorlar, cok da samimi bir arkadasliklari var. Bir yandan da birbirlerine bile bahsetmedikleri hisleri, uzuntuleri, kaygilari var. Ankara'da bulundugum ortamlarda kesinlikle cok samimi arkadasliklar oldugunu goruyorum, keyifli uzun sohbetler, herkes birbirinin tanidigi...Bir yandan da sanki bazi yanlari kendilerine sakliyorlar, ozel hayatlarindan kimse konusmuyor sanki...Ne bileyim belki de bana oyle geliyor....Bu filmde de samimi ortami gorunce, mekan da Ankara olunca belki de ozlestirdim.

Siyah Beyaz'a gelince, Ankara'da guzel bir mekan, ustu sanat galerisi. Aksamlari cok guzel muzikler oluyor, yas ortalamasi 40 ve ustu diyebilirim ve duvarlarinda yuzlerce fotograf....Hepsini inceleyesi geliyor insanin. En cok da Ugur Mumcu'nun fotografina takilip kaliyor gozlerim icerken ve her seferinde uzuluyorum.

Filme donecek olursak kadrosu icin bile izlenir, Tuncel Kurtiz, Erkan Can, Nejat Isler, Derya Alabora, Taner Birsel ve Sevval Sam... Cok guzel bir kadro. Ayrica, filmde Erkan Can'in eski sevgilisi Derya Alabora'yi gordugu anda burundugu kekeme rolu ve titremeleri gercekten insanin yuzunu gulumsetiyor. Ben sevdim, tavsiye ederim.

20 yorum:

  1. lulucum kadrosu çok güzekmiş gerçekten!

    merak etmemek elde değill

    YanıtlaSil
  2. Ben duymamıştım bile, kadroyu görünce hemen izlemeliyim diye düşündüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Siyah Beyaz'a icmeye gittigimiz bir zaman duymustum, sonrasinda cok merak ettim, ancak izleyebildim, tavsiye ederim

      Sil
  3. Ben bitiremedim malesef belki izledigim ruh hali uygun degildi bilmiyorum kadro cok iyi gercekten ve o dedigin kekeme sahnesi muthisti. sanirim uygun bi zamada bitirmeliyim bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki olabilir, ruh halin musait oldugunda bitirmelisin:) kekeme sahnesi aklima geldikce hem cok gulesim geliyor hem de icim acıyor

      Sil
  4. vizyona girdiğinde hemen gidip izlemiştim ve çok beğenmiştim, Ankara sokaklarını görmek bile yetmişti en çok da film kadrajında kendi lisemi görünce yüzüme kocaman bir gülümseme yerleşmişti :)
    hikaye de çok güzeldi bence tam bir Ankaralı dostluğu :)
    filmden sonra Siyah Beyaz'a bir gideyim demiştim ama hala kısmet olmadı, bir gün giderim umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikayeler tanidik sokaklarda gecince, insanin daha cok sahiplenesi geliyor filmi. Bana da oyle oldu. Ankara dostlugunu bence cok guzel ozetlemis bu film. Siyah Beyaz ise guzel ve keyifli bir yer

      Sil
  5. yazıyı görür görmez izledim filmi şimdi bitti zaten sınava çalışmamak için iyi bir bahaneye ihtiyacım vardı bundan iyi bir bahane de olmazdı iyiki sınava çalışmadım pişman değilim (pazartesi görecez) senin de dediğin gibi oyuncu kadrosu için bile izlenir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim sinavin guzel gecmistir, yoksa kendimi sorumlu hissedecegim, benim de sinav doneminde hic yapmayacagim seyleri yapasim gelirdi, temizlik yapmak gibi:)

      Sil
  6. sevgili Lulu,
    bu filmi biraz geç duymuştum ve duydum duyalı da merak ederim. bir türlü fırsatım olmadı izlemeye. umarım yakınlarda izleyebilirim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezgicim senin begenebilecegini tahmin ediyorum, izledikten sonra yorumlarini paylasirsan sevinirim:)

      Sil
  7. baya oldu bu filmi izleyeli, izlerken düşündürüen ve hayatı sorgulatan bir film, ben çok beğenmiştim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Izlerken dusundurdugu dogru, yaptigin is, arkadaslarin, beraber yasadigin insan, asik olmak vs vs

      Sil
  8. Şimdi Ankara'dan çok uzakta bu satırları okuyunca bir garip hissettim kendimi.Uzun zaman önce filmi izlemiş Siyah Beyaz'a da gitmiştim.Unuttuğum günleri hatırlattınız.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah Beyaz gercekten hos bir yer, ben de birkac aydir gitmiyorum, yakin zamanda gitmek lazim, Sevgiler:)

      Sil
  9. izlemem gerek :) Prensesin Masalinada beklerim Sevgiler :)

    http://prensesin-masali.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim yakin zamanda izleyebilirsiniz, sevgiler:)

      Sil
  10. Bu filmi ilk defa postun sayesinde öğreniyorum Lulu'cum. Kadrodaki herkesi çok seviyorum bu filmin kötü olmasına imkan yokmuş gibi geliyor :) siyah beyaz bara da hiç gitmedim ama bu film ile çokça merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizcim bu kadroyla gercekten film de guzel oluyor:) Siyah Beyaz Ankara'ya gelirsen, gidilecek yerler listesinde olabilecek bir yer:)

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.