Sayfalar

13 Ocak 2013 Pazar

Yelken Balık Evi/ Ejder Usta'nın Yeri

Kitabin kapagina bakip aldanmamak lazimmis. Bu sözü cuma gunu Yelken Balik Evi'ne gittigimizde dedik, simdi Ankara' da yasayanlar bence bu postu iyi okusun, etrafindakilere okutsun:) Her gun onunden gectigimiz halde, dekorasyonun kotu olmasi sebebi ile hic sans vermedigimiz bu yere son dakika karari ile gittik. Ayni sokakta bir kac tane daha mekan oldugu icin, onunde biriken arabalari hep diger mekanlara yormuştuk, halbuki ne kadar yanilmisiz,bilenin gittigi ve hic vazgecmeyecegi bir yermis megerse.

Ejder Usta, 20 yil kadar bir sure Ankara'nin meshur Yosun balikevinin ascibasisiymis, daha sonra ayrilip kendi yerini acmis, kendisi ile tanistik, yaptigi mezeler icin tesekkurlerimizi bizzat kendisine ilettik. Bugune kadar herhalde Ankara'da en guzel mezeleri burada yemis oldum. Her yedigim mezede bu da cok guzel, bu da, bu da demekten kendimizi alamadik.

Simdi hazirsaniz lezzet turuna basliyoruz.

Ayri ayri fotograflarini cekmemisim, yukaridaki fotografta var, ama ozellikle bahsetmem gereken 'balik pastirma", lezzeti kivami baharati on numara.

Ve bir de lakerda...Lakerdayi herkes guzel yapamaz, burada bildigin lokum gibi. Esim ilkini yedikten sonra, iki kez daha soyledi, siz dusunun artik nasil guzel oldugunu:) Gittiginizde kesin siparis verin. 

Somona gelecek olursak lezzeti tam kivamindaydi. Burada onemli bir husus da tabaklari en basta insanin gozunu dolduruyor.


Bu patlican insani kendinden geciriyor, kozlenmis patlican sicakken, uzerine yogurt ve aci biber eklenmis,allahim nasil guzel bir sey, tabagi siyira siyira tabakta bir sey birakmadim:)
Deniz borulcesinin zamani degil ama nasil bu kadar lezzetli bilemedim.Roka salatasi icin de benzer seyi soyleyecegim, ben markete gittigimde hep agzi burnu soguktan kaymis roka buluyorum, burada yedigim rokalarin yapraklari bile o kadar guzeldi ki, biz lezzetten vazgecmemek adina sarimsakli roka salatasi istedik, suan yazarken bile agzim sulaniyor.
Kirmizi biberin icine cogu yerde peynir koyarak getiriyorlar, burada icine bir de karides koymuslar, ilk defa bu sekilde yedim, begendim.
Ahtapotu esim soylerken artik daha bir sey soylemeyelim, yedik yedik öldük diyordum ama iyi ki beni dinlememis, cogu yerde kayis gibi yapilan ahtapot, burada lokum gibi ici cok guzel pismisti. Turkiye'de tadi damagimda kaldi diyecegim ahtapotun ilkini Izmir'de yedim, bu da benim ikinci siramda yer alir, Ankara'da yedigim en guzel ahtapot yani:)

Ve kapanis, burasini biraz arastirinca leblebi tatlisi meshur diye okumustum, leblebi pek sevmesem de tatlisi cok baska bir sey olmus, pure edilmis, soguk servis edilen bir tatli. Her gun yiyecegim bir tatli degil ama denenmesi gereken bir tatli.
Gidecek olanlar merak edebilir diye yukaridaki mezeler ve iki kadeh raki 190 TL hesap geldi.

Özetle, cok begendim, gonul rahatligiyla tavsiye ederim.
Adres:

Ahmet Mithat Efendi Sokak No: 7/A Çankaya
Tel: 0 312 4415646

10 yorum:

  1. bu mezeler için ölüp bitiyorum lulu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle ölünüp bitilecek kadar güzel:)

      Sil
  2. ANkara da boyle bı yer arıyordumç Harıka görunuyor fakat ıkı kadeh rakıya 190 tl cok be:) ben bı oturusta , bı daha kalkamayanlardanım. benı bozar gıbı geldı fatura ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz fazla tutuyor, ama başka yerlere kıyasla arada ödediğin fark lezzet değiyor, tabi çok içiyorsan hesap bozar:)

      Sil
  3. ayyyy luluuu bu neee yaaa mıs mı desem ne desem..akşm kı menu bellı oldu canım :)) bu arada cekılısıme beklıyorum mutlakaa:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kusura bakma kendi yoğunluğumdan çekilişe katılamadım bir dahaki sefere muhakkak

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Gel fıstığım seni de götüreyim bu güzel yere

      Sil
  5. Her geçişimde bigün buraya gelmeli derim kısmet olmaz bir türlü :) afiyet olsun

    YanıtlaSil
  6. Füsuncum kesin denemelisin.)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.