Sayfalar

25 Temmuz 2014 Cuma

Hindiba Pansiyon

 
Bazen şehirden uzaklaşayım, biraz oksijen havası alayım hatta mümkünse deniz de olsun diyor insan. Ama Ankara gibi ortada bir yerde yaşıyorsanız, haftasonu için deniz kaçamakları Amasra, Bartın bölgesi haricinde çok mümkün olmuyor. Birkaç ay önce, yine bana köy havaları lazım moduna geçtiğimde Ankara'ya yakın yerler arayışına girdim. Uzun zamandır adını duyduğum Hindiba pansiyona gitmeye karar verdik Son anda karar verdiğimiz için zaten odalar doluydu. Biz de en azından orman içinde biraz kitap okuruz, biraz yemek yeriz diye çıktık yola....

Hindiba pansiyon Mengen'e yakın bir yer. Ağaçlar arasına serpiştirilmiş evler, tahta masalar. Doğa içinde kalmak için güzel. Her yerden kedi ve köpek çıkıyor. Oranın yerleşik hayatına ayak uydurmuşlar. Yürüyüş parkurları var. Özellikle etrafta Yedigöller'i de gezmek güzel bir alternatif olabilir.

Gel gelelim yemek kısmına. Bolu civarına gittiğimizde, özellikle yol kenarında Filiz Makarna'nın restoranında yemek yeriz ve yediklerimizden çok keyif alırız. Eşim bu sefer de bildiğimiz yerde yiyelim, risk almayalım demişti. Ben de doğa içinde olsun, değişiklik olsun deyip, Hindiba'da ısrar etmiştim. Açıkçası yemeklerini sevmedik. Gelen pilav vs soğuktu, köftesi iyi değildi. Israrcı olduğuma pişman oldum, sonra yemekten keyif almayınca, kürkçü dükkanı misali adam gibi yemek yiyelim diyerek Filiz Makarna'ya gittik. Ayıla bayıla yemeğimizi yedik.

Olumsuz yorumlarım sadece yemek kısmını kapsıyor, yoksa ortam güzel, doğa içinde evler, bir odayı gördüğüm kadarıyla gayet hoş dekore edilmiş. Yemekten beklentisi olmayanlar ve doğa içinde kalayım diyenler deneyebilir diye düşünüyorum.


8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Hamak valla:) Bir hamak alalım da arabanın bagajına koyalım, her gördüğümüz ağaçta bağlayalım:)

      Sil
  2. çok samimi bir yer cidden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendinle kalmak için güzel bir yer, biraz uzaklaşmak için

      Sil
  3. Tam huzur, kafa dinleme yeri gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tam senlik olabilir, bol bol kitap okumalık:)

      Sil
  4. sevgili Lulu,
    bayramı bolu'da geçirdik biz.
    http://pinkket.blogspot.com.tr/2014/10/sapanca-iyi-bayramlar.html
    gerçekten cennet gibi, doğal çok güzel bir şehir.
    burası da istanbul'dan da ara ara kaçamak yapılabilir bir yer gibi duruyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da yaşayınca gezecek çok alternatif oluyor Ezgicim. Ankara'da maalesef kısıtlı. Postuna ise hemen bakıyorum, gözümden kaçmış demek ki

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.