Sayfalar

11 Mayıs 2016 Çarşamba

Hamilelikte Pozitif Ayrımcılık

Hamile kaldıktan sonra, insanın ister istemez odak noktası değişiyor. Bende de öyle oldu, bolca hamile blogu okumaya başladım. Hamilelerin normal hayatta karşılaştıkları olumsuz deneyimleri okudukça biraz canım sıkıldı. Ben de kendi başıma gelen, yüzümü güldüren olumlu deneyimleri yazmak istedim.

Hamileliğimin ortalarında, göbeğim vs de henüz çok belirginleşmemişken, kıyafet deneme kabini önünde ayakta sıramı bekliyordum. Sırada bekleyen başka bir kız, bana sırasını vermeyi teklif etti. İlk yaşadığım hamilelik torpili olduğu için hem çok şaşırmıştım hem de mutlu olmuştum. Sağlıkla ilgili bir sıkıntım olmadığı için, teşekkür edip, kendi sıramı beklemeye devam ettim.

Göbeğim büyüdükçe sosyal alanlarda da hamileliğim başkaları tarafından daha farkedilir oldu. Metroda benden yaşça büyük bir kadın, özellikle kalkıp, benim olduğum noktaya geldi ve yerine oturmamı söyledi. Teşekkür edip, gerek olmadığını söylesem de, belli ki daha önceden anne olmuş bir kişi idi, ısrar etti, ben de yerine oturdum. Hala biraz tuhaf geliyor, çok şükür sağlık durumum iyi olduğu için, normal hayatıma devam etsem de bu küçük jestler beni mutlu ediyor.

Son olarak, bugün eğitim için bir oteldeydim, ara verilince, tuvalette sıra oluşmuş, neredeyse 8 kişi sıradaydı. Tuvalete benim girdiğimi görünce, hepsi ısrarla tuvalette öncelik hakkının ben de olduğunu söyledi.

İlk hamileliğim, bu tarz davranışlar görünce ister istemez hamile değilmişim gibi garipsiyorum, bir yandan da insanların bu kadar duyarlı olmasına mutlu oluyorum.

Karşılaştığım böyle güzel tecrübeler olunca, sizlerle paylaşmak istedim:)

6 yorum:

  1. Kadınların hemcinslerine yardımcı olduğu nadir konulardan biri hamilelik sanırım :) Bende hamileyken wc sırası, kabin kuyruğu, iş yerinde yemek sırası, işe geliş gidiş saati vs konularda hem cinslerimden çok yardım gördüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de hemcinslerimden gördüğüm bu destek konusunda çok şaşırdım ve mutlu oldum

      Sil
  2. ah canımmm!! tebrik ederim ya yerim seni ben <3

    hamilelik ayrıcalıklı cidden. gratislerde bile sıra beklemiyosunuz hehe güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ayrıcalıklıymış Mia. Gratis'de denk gelmedim,ama denk gelsem hiç fena olmazmış hani:)

      Sil
  3. :D Yüzümü güldürdün gece gece.. İlk hamileliğimde de, şu an 21. haftasında olduğum ikincide de göbeğim çok geç belli oldu ve bu bahsettiğin öncelikleri hiç yaşayamadan hatta hiç unutmam trende ayakta başım döne döne gittiğim bile oldu, küt diye doğurdum yahu.. Göbeğin faydaları işte :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman sağlıkla doğmuşlar ya önemli olan o cerenmus. İnşallah ben de küt diye doğurabilirim bir avazda:)

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.