Sayfalar

19 Mart 2017 Pazar

Zamane Kahvesi


Geçenlerde üniversiteden arkadaşlarla kahvaltı için buluşacaktık. Konu yer seçmeye gelince, uzun zamandır methini duyduğum Zamane Kahvesi'ne gitmeyi önerdim.

Birkaç yıldır hep önünden geçerim, nedense hiç gitmeyi düşünmemiştim. Sanırım biraz yeri ile alakalı. Normalde Çukurambar taraflarındaki cafelere pek giden biri değilim. Burası ise Çukurambar'ın neredeyse bittiği noktada, Eskişehir yoluna daha yakın diyebilirim. Hep yanındaki Pelit pastanesi dikkatimi çekiyordu, İstanbul'da en favori pastacım idi.


Zamane Kahvesi'ne gidince, daha kapıdan çok hoş karşılandık. Bebek arabası ile gitmiştim, mekanın yetkilisi Ferhat Bey hemen yardımcı oldu. Diğer arkadaşlarımızı beklerken çay ikram ettiler. Menüde ne seçeceğimize karar verirken zorlandığımız için, bilgi vererek güzel yönlendirdiler. Peynir tabaklarını farklı peynirlerin de tatlarına bakabilmemiz için yarım porsiyon hazırlamayı önerdiler.

Öncelikle menüsü göz doyurucu, menüde kullanılan fotoğraflar iştah açıcı. Gelen ürünler de aynı kalitede. Yani menüde girdiğiniz beklentiyi sofranıza gelince de hem görsel hem de lezzet açısından karşılıyor. Hizmet kalitesi başarılı.

Mekan büyük olduğu için, hafta sonu olmasına rağmen biraz boş idi. Bizim için iyi olsa da, mekan sahipleri için pek iyi bir durum değil. Bence burasının daha çok duyurulması lazım.




Özel günlerde doğum günü vs için, süslemeden pastaya kadar yardımcı oluyorlarmış. Ayrıca, istediğiniz şekilde menü de oluşturuyorlarmış. Bunun haricinde altın günü gibi organizasyonlarda da çok uygun fiyata seçenekleri var. Yanlış hatırlamıyorsam zeytin yağlı tabağı, ana yemek, tatlı, sınırsız çay vs 35 TL civarında idi.

Ben buradaki kahvaltıdan memnun kaldım. Tüm malzemeler kaliteli idi. Menemen, simit sandviç vs de çok lezzetliydi. Ankara'da kahvaltı için mekan arayanlara gönül rahatlığıyla öneririm.

Adres: Çukurambar Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Ambrossia Plaza Numara: 18/1 Çukurambar, Çankaya, Ankara

1 yorum:

  1. Bende ilk defa çikolata Festivalinde gitmiştim ve hizmet kalitesini, mekanı çok begenmistim

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.