Sayfalar

29 Mayıs 2011 Pazar

Pazar Kahvaltisi

Pazarlarin en guzel yani pazar kahvaltisi. Gune guzel bir kahvalti ile baslayinca, butun gunum guzel geciyor. Hele kahvalti deniz manzarasi esliginde, hisarda olunca. Bugun hisardaki Kale'ye gittik. Sabahin erken saatinde gitmenin de avantajini yasayarak, ust kattaki en guzel deniz manzarasi olan koseye gectik,keyifle kahvaltimizi yaptik, sonra birbiri ardina tazelenen caylarla bir guzel de lafladik.
Daha sonra Taksim'e gittim. Bazen tek basima turist gibi Taksim'de gezinmeyi seviyorum. Saat planlamasi yapmadan, pasajlarin icine girmek, kitapcilarda gezmek. Esimle her gittigimiz ulkeden buzdolabi miknatislari aliriz.Ama is kendi yasadigimiz yere gelince, buzdolabimizin uzerinde tek bir miknatis yoktu. Bugun o gozle baktim, nereden miknatis alabilirim diye.Galatasaray Lisesi'nin oradaki pasajda turistlere yonelik ve hatta antika sayilabilecek hediyelikler var. Ama dogru duzgun bir miknatis yok. Istiklal boyunca bircok dukkana da baktim. Genelde cok zevksiz seyler var. Ammmaaa velakkiiin en guzel miknatislari Atlas Pasaji'nda buldum.
Daha sonra kitapcilari gezdim. Gecen gun ne okusam diye sizlere de sormustum.Uzun sure okumayinca icimde okuma istegi costu. Ben de asagidaki kitaplari aldim.

Sebahattin Ali'nin Kurk Mantolu Madonnasi tavsiyesi gelmisti. Onu okudugum icin, Icimizdeki Seytan adli kitabini aldim. Ayrica, okumayanlara Sebahattin Ali'nin Kuyucakli Yusuf adli romani oneririm. Okudugum zaman cok begenmistim.
Gulsemin'in onerisi olan Sineklerin Tanrisi adli kitabi da merak etmistim. Daha onceki konusmalarimizda Hayvan Ciftligi'ni de onermisti. Zevkine cok guvendigim icin hemen aldim. Kitapci da Albert Camus'un Dusus kitabini da gordum.  Onu da sepete attim:) Kitap onerilerini yazdigim defteri evde unuttugum icin, aklimda kalanlari aldim. Diger onerileri de bu kitaplari okur okumaz, alacagim. Cok okumam lazim coooook:)

14 yorum:

  1. hayvan çiftliği ve düşüşü okudum :)

    düşüş çok entrsan bir kitaptır.. beynin boşken okumanı tavsiye ederim.. zira verim alamayabilirsin.

    YanıtlaSil
  2. Sineklerin Tanrısı'nın filmini de öneririm ;)

    Bu arada İstanbul'la ilgili güzel hediyelikler bulamamaktan ben de şikayetçiyim, yurtdışından ne güzel magnetler anahtarlıklar alıyoruz ama burdan yabancı arkadaşlarıma almaya kalkınca çok orjinal şeyler bulunamıyor malesef :(

    YanıtlaSil
  3. Bayan Mikrop:Karsimda bir kitap kurdu duruyor sanki:) Dusus'u biraz daha rahat bir donemime getireyim o zaman. Hazir kitap okuma hevesine gelmisken, hevesim kacmasin degil mi:)

    YanıtlaSil
  4. Irem: Onu da izlerim o zaman, kitabini okuduktan sonra. Hediye konusunda haklisin, buradan oralara cezve, fincan goturuyoruz tamam da niye bizim dogru duzgun bir miknatisimiz yok?

    YanıtlaSil
  5. yok yaa daha ne kitapkurtları var :)

    denk gelmiş sadece lulucum :)

    iyi okumalar dilerim.
    kib

    YanıtlaSil
  6. pazar kahvaltıları konusunda şiddetle katılıyorum, kesinlikle iyi geliyor insana...
    taksim'de serbestçe gezme kısmına da!!!ben de dün gezdim pasajları, süper giysiler ve ıvırzıvırlar aldım:)kitapçılara vaktim yetmemişti ama:/
    sineklerin tanrısı'nı en yakın zamanda edineceğim ben de;) iyi okumalar.

    YanıtlaSil
  7. pazar kahvaltı en sevdiğim şeylerden biri ve harika bi kahvaltı yaptım bugün.

    iyi ki yapmışım yoksa bunu okurken çıldırabilirdim kıskançlıktan :)

    YanıtlaSil
  8. Lulu'cum ne güzel kitaplar almışsın hepsi de çok okunası ve sonrasında bir şeyler katacak kitaplar :)) hayvan çiftliğini okumadım ve çok merak ediyorum sonrasında tavsiye edersen ben de okuyacağım tatlım :) kuyucaklı yusufu ben de çok beğenmiştim ve etkilenmiştim :)


    http://www.betwinus.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. kahvaltini cok kiskandim,ozendim:)
    ohh ne guzel bir suru kitabin olmus,iyi okumalar:)

    YanıtlaSil
  10. Bayan Mikrop:Bilmem artik, ne yazsam okudum diyorsun, sen bir kitap kurdusun:)Hihiihii:) Bu arada cok tesekkur ederim

    Inanirsak olur bence: Hem de nasil:)

    Ezgi: Ooo senin de gunun guzel gecmis demek. Neler aldin bakalim? Yeni postlarinda bekliyorum:)Sineklerin Tanrisi'ni da okuyunca, goruslerimi yazarim. Benim o kitaba sira gelene kadar belki sen benden once okumus olursun.

    Mia: Yalniz degilim demek ki:) Kahvalti severler kulubu mu kursak acaba?

    YanıtlaSil
  11. Bwtwinus: Kitaplari aldim ya ve bir de icime okuma hevesi tekrar geldi ya nasil mutluyum anlatamam:) Hayvan Ciftligi'ni okur okumaz burada bir post yazarim.Kuyucakli Yusuf hakikatten ne guzeldi.
    Gulsemincim: Gel beraber yapalim tatlim:)Belki beraber bir pazar kahvaltisi yapabiliriz? Evet aldigim kitaplari hemen basucuma koydum. Yavas yavas okuyacagim

    YanıtlaSil
  12. Kale dedin, beni benden aldın :))

    YanıtlaSil
  13. abur cubur: Kahvalti demek kale demek:) Bogaz manzarasi esliginde.Yine gidesim var:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.