Sayfalar

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Roma Roma Roma

Roma benim gunes duami duymus, gunluk guneslik bir havayla karsiladi bizi. Daha ucaktan iner inmez bingooo! Ankara'da okuyan biri olarak, karnibahar gibi giyinmeye aliskin bir insanim, bu sefer de oyle yapmistim.Ucaktan indim, aman yarabbi o da ne, ne guzel bir hava... O anda derdime bakin, tuh keske sandaletlerimi alsaymisim! Sonra bir amannn dedim, gunes olsun da, sandaletsiz olsun:)

Otele varip, esyalari biraktik ve kendimizi yollara attik. Elimizde harita ile, otelimize yurume mesafesinde olan Ispanyol Merdivenleri'ne gittik.Sunu soylemeliyim. Yurume mesafesi diyorum ama ayagimiza sipidak terlikleri gecirip bakkala gitme mesafesi degil:) Yani 20 dakika rahat yuruyorsun. Zaten o sokaklarda gezerken, eger yetisecek bir yeriniz yoksa, taksiye binmek manasiz olur. Biz de yuruduk ve....Ver elini Ispanyol Merdivenleri:)

Tabi bizim gibi gelenler sayesinde biraz turist akimina ugramis bir yer, sabah da aksam da durum ayniydi. Gunesin tadini cikarmak isteyenler merdivenlere oturup biraz soluklaniyorlardi. Bu caddenin Ask Cesmesi'ne dogru yurudugumuz yolda, alisveris yapmak isteyenler icin unlu magazalar siralanmis.Gucci, LV, Dior ...Ayri bir postta fotograflarini paylasacagim.

Asagida meshur Ask Cesmesi, gitmeden internette arastirma yaptigimda, bir cok kisi bekledigimden cok kucuktu, bu mu simdi Ask Cesmesi, hayalkirikligi gibi yazilar okumustum. Herhalde ben de beklentilerimi o kadar dusurmusum ki, gittigimde "Eee gayet buyukmus" dedim. Yani beklenti meselesi:)


Asagida kalabaligi gorebiliyorsunuz degil mi:) Para atmak icin insanlari gece gece asagiya ulasmaniz gerekiyor. Gittigimizde gelin damat gorduk. Turklerdi. Ask Cesmesi'ne ugradiktan sonra Italya sokaklarinda kayboldular. Cok hos gozukuyordu, Italya'da nikah bence cok hos olur.Tabi bu gordugumuz ilk nikahti ama son degil:)
 Biz de paramizi atip, dileklerimizi diledikten sonra, karsi tarafta gordugumuz dondurmacilarin cazibesine kapildik ve hemen en buyugunden dondurma almak uzere siparisimizi vermeye kalktik. Ama kizin bizi tabiri caizse bir dovmedigi kaldi. Tamam dondurma sahane de, tepemizin tasi atti resmen. Bundan sonraki gunlerde her firsatta dondurma yedik, ama Ask Cesmesi'nin karsisinda yer alan dondurmaci kara listemizde yerini aldi:(

Artik karnimiz zil calmaya baslamisti. Piazza Navona'da bundan sonraki gunlerde de klasik haline getirecegimiz pizzalardan siparisimizi verdik. Ve tabi meshur ev saraplarindan da...
Roma bolgesinde pizzalar lahmacun gibi incecik. Ince hamur pizzayi seven biri olarak, pizzalarini cok sevdim. Yami yamiiiii:)


8 yorum:

  1. aşk çeşmesiiiii:)bende gitmek istorum bol bol gez tatlım..bolca foto çek öptüm:)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel gezmişsiniz canım ama fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çok kalabalığa benziyor :o merdivenler turistlerden gözükmüyor :))

    YanıtlaSil
  3. Coco jelly umarim en kisa surede gitme firsatin olur. Elimden geldigince fotolari paylasiyor olacagim.

    Gok aynen oyle,super bir tatil oldu. Dedigin gibi o kadar kalabalik ki adim adim ulasabiliyorsun. Yine de olsun gorduklerine degiyor:)

    YanıtlaSil
  4. Fotograflara bayıldım! Hava da güzelmiş , umarım bizim şansımıza da öyle olur ben de güzel güzel paylaşırım fotograflarımızı :)

    YanıtlaSil
  5. Lulu'cum eğer Santorini'ye gitmeseydik balayında Roma'ya gidecektik son 2 yerden biriydi desem :)) o kadar güzel anlatmışsın ki içim gitti, bir dahaki yurtdışına çıkışımda kesin istikamet Roma! :)

    YanıtlaSil
  6. Your style is your signatuure: Olur olur merak etme:) Sen sandalet ve sortlari simdiden valize koy canim:)

    Gizcim: Sizin balayi icin sectiginiz yerleri gorunce balayi icin ne kadar dogru bir secim dedim. Roma bence balayi icin uygun bir tercih olmazdi. Yunanistan balayi icin super bir tercih! Fotograflarini bekliyorum bir gidin gelin de:)

    YanıtlaSil
  7. Oooh ilk fotografa seninle baslamak ne guzel oldu;)
    Bana da once kucuk gelmisti Ask Cesmesi ama sonra kalabalik arttikca daha buyudu gozumde:P

    Himm ben pizza yemek istiyorum!:P (Doymuyor insan:))

    YanıtlaSil
  8. Sevgicim cok tesekkur ederim. Ask Cesmesi gercekten beklenti ile ilgili bir sey bence. Yillardir duya duya kafamizda kocaman bir yer diye dusunuyoruz. Gidince de bu mu diyebiliyoruz. Ben de internete gidenlerin yazisini okudukca kucuk oldugunu ogrendim. Boylece beklentim de kalmadi:) Ne pizzaaaa mi? Yamiyamiyam:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.