Sayfalar

29 Haziran 2011 Çarşamba

Manda Yuva Yapmis Sogut Dalina



Nereden aklima geldi bilmiyorum ama boyle bir turku var, sozleri yazani ise tebrik ediyorum.Normalde turku falan dinleyen birisi degilim, ama boyle eskilerden kalanlari bilirim. 
Yillardir bu turku bir sekilde aklima geldikce, bunu yazan hangi hissiyatla yazmis, ne kadar manasiz derdim. Bugun de aklima gelince bir arastirayim dedim. Milliyet'de Istanbul Teknik Universitesi Turk Musikisi Devlet Konservetuari Sanatci Ogretim Gorevlisi Irfan Kurt'un  bu turkuye iliskin makale yazdigini ogrendim. Esasinda bu turku, bir ozanin icinde bulundugu durumu hiciv sanatiyla anlatmasi sonucunda ortaya cikmis.Daha detayli bilgi icin tik tik. 
"Manda yuva yapmış söğüt dalına, aman aman/ yavrusunu sinek kapmış gördün mü?/ Amanin yandım/Amanin amanin amanin yandım/Tiridine tiridine tiridine bandım/Bedava mı sandın para verdim aldım/Of-of/ Sabahleyin erken çifte giderken aman aman/ Öküzüm torbadan düştü gördün mü?/Amanin yandım/Of-of/Sabah ezanını okurken-aman aman/Müezzin minareden uçtu gördün mü?/Amanin yandım"

 Manda yuva yapmis hakkinda da yazdim ya baska da bir sey demiyorum:)

1 yorum:

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.