Sayfalar

22 Haziran 2011 Çarşamba

Uskup Izlenimleri

Cuma dönüyorum, dolayısı ile burada günlerim otel-iş ve restoran üçlemesi ile geçiyor. Muhtemelen Üsküp'ü bile tam görmüş olamayacağım. Gündüzleri işteyim, gün sınırlı olunca biraz mesaiye kalıyoruz. Çıktığımızda temel ihtiyaç olarak acıkıyoruz. Yemek yemeğe gidiyoruz. Burada çok hoş restoranlar var, İspanyol, İtalyan mutfağı vs. Peynirler çok iyi. Dönüşte peynir almayı planlıyorum o kadar güzel yani:) Yemek yedikten sonra saat iyice geç oluyor ve bütün günün yorgunluğu ile otelimize dönüyoruz. Hal böyle olunca pek Makedonya'ya geldim diyemeyeceğim. Ohrid, Manastır ve Üsküp başka bahara kaldı diyorum. Neyse bu akşam yemek yedikten sonra biraz merkezinde yürüdük. Çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim.
At Üstünde Savaşçı Heykeli. Bu heykel İskender'e benzediği için Makedonya ve Yunanistan arasında kriz yaratmış. İki gün önce heykelin parçaları yerdeydi, monte edilmeyi bekliyordu. Bu akşam gittiğimde heykelin parçaları birleştirilmişti. Gayet heybetli bir heykel. İleride buraya geldiğimde teyyyy benim geldiğimde burada bu heykel yoktu derim:) Böyle tipler vardır ya "Heee o zamanlar buralar tarlaydı" diye illa ki söze  başlarlar:)
 Rahibe Teresa'nın Heykeli
 Akşam caddede yürürken, gelen müziğe doğru yöneldik ve ne olduğunu anlayamadığımız küçük bir konserin/törenin içinde bulduk kendimizi.
Bu akşamlık bu kadar, son iki günüm kaldı Hala umudum var, belki bir fırsat olur gezeriz? Açıkcası pek zannetmiyorum. Son olarak, Makedonya'dan hediyelik eşya alacağım diye Belgrad'dan sadece mıknatıs almıştım. Buraya geince hayal kırıklığına uğradım. Hiç bir şey yok denilebilir. O yüzden benim gibi bir durumda kalırsanız, bulduğunuz yerden hediyenizi alın, açıkta kalmayın:)
Lulu kaçar!

6 yorum:

  1. Konser fotoğrafını çok beğendim =). Umarım fırsat bulursun gezmelere=).

    YanıtlaSil
  2. en çok gitmek istediğim yerlerden biri makedonya,hatta blogunuzla tanışmamamada vesile,zevkle okuyorum..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. sevgili lulu,
    isli peynirden mi bahsediyorsun? balkanlarda çok yaygın. tadı da değişik ve hoş hakkaten.

    YanıtlaSil
  4. Laliş: Çok teşekkürler. Konser gerçekten çok hoştu. Gezemedim:( Yarın dönüyorum.

    Gul/İnn: Cok tesekkur ederim güzel yorumun için. Makedonya'ya ayrıca gelmek lazım. Ohrid çok güzelmiş, göl kenarı kafa dinlemelik bir yer diye anlatıyorlar. Ben Üsküp'ün merkezini bir nevi İstiklal caddesi gibi bildim:) Makedonya izlenimlerin Üsküp ile sınırlı malesef. Umarım sen fırsat bulursun da senden dinleriz Makedonya'yı:)

    Ezgicim isli peynir de güzel, burası peynir çeşidi bakımından hayli zengin. Bugün bir torba peynir aldım:) Türkiye'ye peynir getiriyorum

    YanıtlaSil
  5. Lulu'cum postunu çok keyif alarak okudum :) dilediğince gezemesen de oraları gittin gördün bize de mümkün olduğunca gösterdin :) yurtdışında en çok özendiğin şeylerden biri bu sokak konserleri :)

    YanıtlaSil
  6. Giz'cim cok tesekkur ederim. Evet diledigim gibi gezemedim:(Ne olur ne olmaz diye fotograf makinemi de yanimdan hic ayirmadim ama ancak bu kadar gezebildim. Simdi evimdeyim. Sokak konserleri kesinlikle benim de ozendigim bir sey. Onlari gorunce ne guzel boyle rahat olmak diyorum

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.