Sayfalar

8 Haziran 2011 Çarşamba

Uzerimden Tir Gecti

Uzun zamandir boyle hissetmemistim. Kitabi nasil okudum, nasil bitirdim, hala oykunun icinde miyim bilmiyorum. Ucurtma Avcisi'ndan bahsediyorum. Bestseller listelerinde tavan yapmis bir kitaptan. Tabi kitap cikali ne kadar oldu ama ancak okudum. Tamamen onyargidan bu kadar gecikmem. Kitapcilarin raflarinda gordugum kadar marketlerin raflarinda da gani gani bu kitaptan gordugum icin populer iste deyip gecmistim. Ben de boyle olabiliyor filmler icin de durum ayni. Bir film Oscar aldiysa bir sure izlemiyorum. Populer ya icimde herhalde tepki oluyor. Neyse bu kitaba karsi da bu hissiyatlar icerisindeydim. Ta kiiiii....Kardesim bu yazarin diger kitabini `Bin Muhtesem Gunes`i anneme hediye edinceye kadar. Kitabi cok begendim demisti anneme. Benim de kulagimin bir kosesine kazinmisti. Roma'ya giderken Bin Muhtesem Gunes adli kitabi almistim. Kitabi cok begenmistim. Ayni yazara ait oldugunu ogrendigim `Ucurtma Avcisi` adli kitabi aldim. Oykusu gercekten cok guzel. Iki arkadasin hikayesi, arkadaslik, sadakat, ihanet gibi kelimelerle tanimlamak muhtemelen oykuyu degersiz kilacaktir.Sinirlerinizin saglam oldugu bir donemde okumanizi tavsiye ederim. Kitap bittikten sonraki hissiyatim: Uzerimden tir gecti!
fotokaynak

20 yorum:

  1. Yüzüncü sayfasından sonra okuyamadım ben kitabı. Hikayeyi kaldıramadım, çok ağır geldi. Resmen kalbim sıkıştı...

    YanıtlaSil
  2. Bin muhteşem güneş gercekten harikaydı.Bu kitabı okumadım ama nasıl beğendiğin ortada en kısa zamanda bende alıp okuyacağım cok merak ettim.tavsiyen ve yazın için tşkler

    YanıtlaSil
  3. ben filmini izlemiştim çok etkilenmiştim..

    YanıtlaSil
  4. Hem bunu hem de öbür kitabını çok merak etmeme rağmen, sanırım seninle aynı sebepten alıp okumadım. Ama geçenlerde arkadaşıma aldırmıştm al al çok güzel diyorlar diye. O da çok beğenmişti. Sanırım artık alıp okumam farz oldu bu kadar şeyden sonra..

    YanıtlaSil
  5. gercekten ıkı kıtap da harıka ! ben de cok etkılenmıstım , resmen hayatımı sorgulamaya baslamıstım , ne kadar rahat yasadıgımı farketmıstım

    ama tavsıye fılmını ızlemek yerıne kıtabı okuyun , filmde cok kesmışler :(

    http://kelebebek.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. cok cok etkileyici bi kitap.. cok aglamıştım okurken

    YanıtlaSil
  7. Lalis dedigim gibi insanin sinirlerinin kaldirmasi zor bir kitap. Benim de bircok yerde kalbim sikisti. Hasan, Emir,Baba,Ali hepsinde ayri ayri...

    Modaliza:Bence de harikaydi. Hala Meryem'in babasinin evinden donerken karsilastigi sahne aklima gelir, yuregim sikisir.O kitabi begendiysen bence bunu da begenirsin.Okuduktan sonra yorumlarini bekliyorum:)

    Gok:Ben de filmini izlemedim. Kitabi okuduktan sonra merak ettim esasinda. Ama kitabin etkisini bozmasin diye izlememeliyim diye dusunuyorum. Onlar kafamdaki Hasan ile Emir olarak kalsinlar

    Ukaladumbelegi:Sen de bendensin demek:)Populer seylere alerjisi olanlardan:P Kitabi arkadasina aldirdiysan,hemen kendine de kap bir tane:)Zaten bir iki gune rahat biter:)

    YanıtlaSil
  8. Kelebebek: Aynen oyle ikisi de harika. Ilk kitabi aldigimda DR'da gorevli kisi ilkini okumadiysaniz once onu okuyun demisti, daha guzel diye. Ben yine de Bin Muhtesem Gunes'i almistim.Ikisinden de cok etkilendim. Orada bambaska dunyalar var,okudukca bu yasananlarin olma olasiligini dusunmek bile insanin kalbini sikistiriyor.Dusuncesi bile bizi bu kadar rahatsiz ederken, orada bu hikayelerin gercegini yasayanlarin ne halde olduklarini dusunemiyorum.

    Nameless: Kesinlikle yuregine bir tas oturuyor bazi yerlerde bogazin dugumleniyor ve gozlerin doluyor:(

    YanıtlaSil
  9. popüler ürünlere karşı benzer önyargı bende de var. bu nedenle aşk'ı oldukça geç okumuştum ben de ve acayip etkilenmiştim okuyunca.
    uçurtma avcısı'nı popüler olduğunu bilmeden daha ilk dönemlerinde bir arkadaşım sayesinde okumuş ve çok yerde ağlamıştım.. bir çocuğun hayatında anne/ baba gözünde değerli olmanın, sevilmenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlamamızı sağlıyor bence...
    arkadaşlara katılıyorum. film aynı etkiyi veremiyor..

    YanıtlaSil
  10. Ezgi:Ask kitabini ben de cok gec okuyanlardanim. Sokakta,metroda, dergide her yerde Ask kitabini gorunce iyyy demistim. Sonra fikrine guvendigim insanlarin begendigini duyunca icten ice merak ettim, o kitabi da cok okudum. Benimki hakikatten onyargi demistim. Ask bence Elif Safak'in en guzel kitabi.Ucurtma Avcisi adli kitaba gelince bir cocugun anne&baba gozunde sevilme,deger ve kabul gorme ihtiyaclarini bence de cok guzel anlatmis

    YanıtlaSil
  11. Tatlım ben de bir şey popüler kültüre ait oldu mu unutulana kadar elime alamam. Elif Şafak'ın "Aşk"kitabını hala tamamen okuyamadım. Bu kitabı da aynı şekilde almamıştım ama sende yarattığı etkiyi okuyunca çok merak ederek okunacaklar listeme aldım :)

    YanıtlaSil
  12. Ben bu kitabi Roma-Floransa arasinda trende okumustum ve butun treni kendime baktirmistim. Deli gibi agladim cunku! Uzerinden tir gecmis gibi olmak cok dogru bir ifade o yuzden;)

    YanıtlaSil
  13. Giz'cim sende bizdenmissin demek:) Ask kitabini okumani kesinlikle tavsiye ederim. O'nu da cok begenmistim. Ucurtma Avcisi kitabiyla ilgili durumum ortada zaten:)

    Sevgi'cim : O kadar anlayabiliyorum ki seni. Ben de bu kitabi Eskisehir'de kardesimin kep toreninde buldugum her firsatta cikararak okudum. Millet mutlu mesut takilirken, ben gozleri dolu Sezercik misali takildim.

    YanıtlaSil
  14. okadarki bestseller olmasina ragmen birtürlüki kismet olamadi gitti bu kitabi okumak bak simdi yine merak ettim ama!!

    YanıtlaSil
  15. AskinAy: Kesinlikle bestsellerde yer aliyor diye onyargim vardi ama simdi diyorum ki iyi ki okumusum. Firsat bulursan okumani tavsiye ederim Askin.

    YanıtlaSil
  16. Ben eskiden okuyamazdim her yerde,herkeste oldugu icin.Ama simdi Japonya`da kimselerde goremedigim icin canimin istedigini aliyorum hemen.Bir de eskiden cok arastirip alirdim kitaplarimi o ne dedi,bu ne soyledi diye.Simdi once canimin cektigini alip,okuyup sonra bakiyorum ne dusunmusler diye.
    Kafa karistiran cok oluyor.

    Ve bu kitap kesinlikle insanin uzerinden tir geciriyor ;)

    YanıtlaSil
  17. Serrose: Bende de aynı durum oluyor, herkes okuyorsa nedense okumak içimden gelmiyor. Ben de artık araştırmadan kitap alıyorum. Ya kitabın başlığı, ya arka kapaktaki bir yazı ya da sadece yazarı için. Ama eskisi gibi bu kitap için kim ne demiş diye araştırma yapmıyorum. Bloğundan takip ettiğim kadarıyla çok kitap okuyorsun. Okuduklarının bazılarını görünce aaa ben de bunu okudum diyorum, ama okumadıklarımı da görünce aaa bunu hiç görmemişim diyorum:) Bu arada bloğuma hoş geldin!

    YanıtlaSil
  18. Yani ben kendimi cok okuyor gormuyorum ama fena sayilmam sanirim ortalamaya bakinca.Gozunden kacan kitaplara benim blogumda denk gelmene sevindim :) o kadar cok kitap var ki her birine yetismek namumkun :(

    Hosbuldum :)

    YanıtlaSil
  19. Serrose: Yok yok kesinlikle fena sayılmazsın. Bir ara kitap okumaya ara vermiştim, şimdi tekrar keyif alarak okumaya başladım. Dedigin gibi o kadar çok kitap var ki. Bazen kitapçıya girdiğimde bunalıma giriyorum. Bunları okumadım diye:)

    YanıtlaSil
  20. kesinlikleee cok basarili bir yazar ve harika bir kitap.Benim en sevdigim kitap ve okurkende cok duygulanip aglamistim :((

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.