Sayfalar

15 Nisan 2012 Pazar

Suflenin Kocaman Hali-Goksu Restoran

Goksu Restoran, Ankara'nin en eski restoranlarindanmis, ben tabi o hallerini bilmem, ilk defa gecen sene duydum, bizim gibi bogazina duskun bir arkadas onermisti. Gecen sene cok acken gitmistik, menude gozumuze o an ne carpsa siparis vermistik, yedik ictik cok da memnun kaldik, arkadasa tesekkur etmek icin aradigimizda sakin suflesini yemeden kalkmayin demesiyle, soz dinleyen ogrenci misali hemen siparimizi vermistik. O suflenin tadi bir senedir damagimdaydi.

Gecenlerde aile yemegindeyken, yine bu suflenin konusu acildi, sofrada sahane yemekler var ama ben resmen aseriyorum. Yemekten sonra, esimle Goksu'da aldik solugu. Sadece sufle icin gittik resmen, tabi gidince garsonlarin servis ettigi tabaklarda gozumuz kaldi, esim patlicanli kebap soyledi ben ise istahimi kapamamak icin sadece bir lahmacun soyledim. Sunu soyleyebilirim, bu restoranda bugune kadar ne yediysem hepsi cok lezzetliydi.
Sufleye gelecek olursak, bugune kadar yedigim en buyuk sufle, bakir kapta geliyor, tatli soz konusu olunca, tatlisini paylasmaktan hic haz etmeyen ben, bu sufleyi cok rahat en azindan dort kisi ile paylasabilirim. Zaten bitirmenin imkani yok iki kisi yiyince. Tadi da cok guzel. Hem gozunuzun sufleye doymasini, hem de cok lezzetli bir sufle yemek isterseniz Goksu Restoran'i oneririm. Bir de fiyat konusunda bilgi vereyim, bu sufle 20 liradan asagi degildir diye dusunuyordum, hesapta 10 lira gorunce, gercekten sasirdim. Suflenin genellikle tadimlik kaplarda ve diger tatlilara kiyasla daha pahali fiyattan satiliyor olmasi sasirmami aciklar sanirim.

Sozun ozun, caniniz sufle cektiyse ve Ankara'daysaniz, Goksu'ya ugrayin:)

18 yorum:

  1. Canim su patlicanli kebabi daha cok cekti benim cok leziz gorunuyor orda olsam kesin giderdim Goksu'ya!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde patlicani cok sevmemeragmen milyon tane kebabin icinde patlicanli kebabi pek tercih etmem, ama bu patlicanli kebap her seyiyle tam kivamindaydi,eti, patlicani...hakikattten cok iyi yapmislar.

      Sil
  2. ah ne güzel! tatlıya doymadığım son günlerde bu sufle beni anca keserdi sanırım :D ankaraya ne zaman gelirim bilinmez ama gelirsem yemeden dönmem! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edacim su arabenimde canim acayip tatli cekiyor, hatta biraz once dayanamadim irmik helvasiyaptim:)ankaraya gelirsen kesimlikle denemelisin

      Sil
  3. Canim cok sufle cekti, hatta o sufleyi cekti. Ankara'da olmamaya cok uzuldugum anlardan biri bu :/
    Ama artik bu Ankara'da yenecekler listemin basinda Lulu'cum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin bir ayagin ankarada nasilsa, geldiginde kesinlikle zaman ayir hatta cok aciktiktan sonra git baska seyleri de deneme sansin olsun, bastan soyleyeyim sufleyi siparis vereceksen kalabalik git, 2 kisi bitirmesi imkansiz

      Sil
  4. aa ben hiç duymamıştım göksuyu.. hemen gitmek istiyoruuum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de duymam yeni sayilir bir senedir .yillar once kizilaydaymis, ben nenehatundakine gittim.

      Sil
  5. aksam aksam canım nasıl istediii tok oldugum halde :)) restoran nerede tam olarakkk, hemen ögrenip gitsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zuhalcim simdi muhtemelen kapalidir benim de canim cekti simdi, acaba aspava ya mi gitsem:) burasi neehatundan yukari cikarken solda, no 5, internet siteler

      Sil
    2. İnternet siteleri var, goksu restoran deyince cikikor,belki binanin fotografini gorunce hatirlayabilirsn

      Sil
  6. notumu aldım Ankara'ya gidilince mutlaka uğranacak:)

    YanıtlaSil
  7. Bakir kapta sufle sahane birsey olsa gerek. Yeme madalya gibi boynuna as tarzinda.
    Komik yorum istemissin. Nasil oldu?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf sahane hem de:) Yorum ise cok guzel, tesekkur ederim:)

      Sil
  8. luluuu sufleyı cafe vrowndan baska yerde yıyemıyorum hepsı kek gıbı oluyor cunku...ankaraya gelırsem mutlaka ugrayacagım..sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kokosss cafe crown un suflesi bence de cok guzeldir,akiskan olmasini seviyorum

      Sil
  9. Aman Allah'ım o nasıl bir sufledir öyle! :)) müthiş gözüküyor bakır kapta çok lezzetli olduğuna eminim, bazen insanın tadı damağında kalıyor bu tam o tada doyuracak cinstenmiş afiyet olsun canım :)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.