Sayfalar

6 Ocak 2013 Pazar

Bu aksam mutlu uyuyabilirim!

Iyelik eki sahip olma eki degil mi? Bugune kadar sahip olma konusuna cok da takilmamisim esasinda ama bugun iş başka... Antika pazarinin Ankara'da her ayin ilk Pazar gunu Ayranci pazar yerinde kuruldugunu bir kac ay once Fusun'dan ogrenmistim. Bir turlu gitme firsatim olmamisti, bilenler bilir, ince antika fincanlara, cay takimlarina bayiliyorum ama bugune kadar alamamistim. Bugun bilhassa fincan aramak için gittim.

Keske bizim de aile buyuklerimizden kalan fincanlarimiz, likor takimlarimiz olsaydi,anilar kusaktan kusaga gecseydi, bayramlarda bu ozel takimlar bayramlarin ozel oldugunu bir kez daha hissettirseydi; simdi baskalarinin anilarinin oldugu kiymetli esyalarda kendi kaybolmus anilarimizi aramazdik belki de...



Neyse duygusala baglamayacagim çünkü mutluyum,iyelik eki bugun anlamli oldu, cok içime sinen bir fincan aldim, takimi diyemeyecegim, cunku tek kisilik, yaninda bir de pasta tabagi var, bunlar da bir kisilik takim sayilir degil mi:) O kadar ince o kadar zarif ki... Fincani pazarda elime alip incelemeye baslayinca, icinde japon bir kadin figürü gordum. Eve geldim, esime gosterirken, bilgisayar isiginda, icindeki figurun esasinda yansima ile tablo gibi belirginlestigini gorunce resmen agzim acik kaldi, farkinda olmadan cok özel bir sey almisim. Bu fincan beni o kadar mutlu etti ki bu aksam mutlu mesut uyuyabilirim:)

Ve muhtesem fincanin icindeki figur:)

Pazarda yok yok! Caydanliktan, likor takimina, kanavice isinden, aynalardan, elbise fircalarina, kitaplardan, özel taş plaklara...Bayildım! Hic aklimda yokken, kendime bir de yilan derisi canta aldim, bu cantayi da cok sevdim.
Ve uzun zamandir esim icin Ankara kitabi ariyordum, icerigi cok guzel bir Ankara kitabi buldum.

 Ve bir de son olarak Bursa kitabi aldim, paralarimi bitirdim, zor olsa da pazara gule gule dedim, bir dahaki ayın pazarini simdiden iple cekiyorum.
Ve alamadigim şu canta resmen icimde kaldi, almadigima simdi cok pismanim:(
Ve pazardan sizler icin de bir kac fotograf cektim....




Ve evimde cam sergi yapip, her gun bakmak isteyecegim zarif bir cay takimi:)



28 yorum:

  1. Ankara'da antika pazarı mı oluyormuş .. Bende gitmek istiyorum, söylediğin çok iyi oldu..
    Ne kadar güzel bir takım, nasıl zarif.. Hele içindeki figür.. Kesinlikle çok zarif.. İyi günlerde kullan hepsini canım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim, Ayranci pazarinin oldugu yerde, her ayin ilk pazar gunu. Cok tesekkur ederim guzel yorumun icin

      Sil
  2. Çok özel bişiymiş gerçekten, tek kelime ile harika! Bende kahve fincanlarına karşı özel bir ilgim var. Ankara'ya yolum düşerse kesinlikle uğrayacağım bir yer oldu.

    http://lagrimas-de-amor.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet farkinda olmadan baya ozel bir sey almisim, fark ettigimde yasadigim mutlulugu anlatamam:) kahve fincanlari insani gercekten cok mutlu edebiliyor, benim de ilgim sonsuz:)

      Sil
  3. aa hiç haberim yoktu böyle bir pazardan, fincana bayıldım, çanta da çok hoş, kitaplara laf yok zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de Fusun sayesinde haberim olmustu, benim gibi bilmeyenler olabilir diye yazmak istedim, Aldigim her parca beni fazlasiyal mutlu etti

      Sil
  4. Heyyyyy Luluuu, bu süper bir parça. Ba yıl dımmm. Çok etkileyici. Kendim almış gibi mutlu oldum. Süpermiş valla. Güle güle kullan. Pazarı beğenmene sevindim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim bu parcalari senin sayende aldim, sen yazmasaydin bu pazardan haberim bile olmayacakti. Cok tesekkur ederim

      Sil
  5. ayyyy bende gitmek istiyorum oraya kesin öteki ay bende giderim cok cok güzel seyler almissin eski cantalara bende bayiliyorum almanyada böyle antika seyler cok var oradan hep aliyorum ankaradada kesin gitmem lazim sevgiler :) cantana bayildim bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkurler muhtemelen bir dahaki ay yine ben pazara giderim, keske her hafta kurulsa diye dusunuyor insan, ama boyle heyecanla beklemek de cok keyifli

      Sil
  6. çanta harbiden güzelmiş ama yaa, bence de pişman olmalısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten almadigima pismandim, bu yorumu okuyunca iyice oturdu:(

      Sil
  7. fincan çok güzel bayıldım:) dokunup kahve içesim geldi resmen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkurler, bende de ayni hisleri uyandiriyor. Arada bir koydugum yerden cikarip izlemesi bile keyifli

      Sil
  8. kaç kere yolladım yorumu unuttum:( sorun var gelmiyo sanırım:(
    fincanına bayıldım çok cici bi kahve içesim geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok geldi, hatta yukarida yorumu cevapladim:)

      Sil
  9. Lulu'cuum ah keske bana bir haber salsaydin! Ah keske ben de Ankara'da bir antika pazari gorme zevkine erisseydim. Ah keske boylesi guzel, ozel 'fincan takimi'ni alirken, mutlulugunu paylasmak icin yaninda olsaydim:)
    Vintage cantan pek yerinde bir alis olmus, hiic digerini almadigina pisman olma. Benim de gozum hep cantalara kayar boyle pazarlarda:)
    Bir de o kitaplar. Iste en cok boyle buluslar yapamadigima uzuluyorum, yurtdisi pazarlarinda:/ Ama o Ankara kitabi ben de vardi, kucukken. Nasil da cok severdim!
    Paralarinin bittigine degmis Lulu'cum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgicim keske beraber gitseydik, eminim sen de bu pazara bayilirdin, muhtemelen pazari birlikte sabahtan aksama bitiremezdik, ben 3 saatte gezdim, isim olmasaydi resmen aksama kadar cok rahat kalirdim.
      Vintage canta gercekten cok hos duruyor, benim de icime acayip sindi, oteki de aklimda kaldi, ise giderken cok guzel evrak cantasi olurdu.
      Uzun zamandir Ankara kitabi ariyordum, bu kitaptan haberim bile yoktu, icerigi de cok iyi. Aldigim herseye degdi:)

      Sil
  10. Fincana bayıldım lulucum, çok zarif çok şık.Ve çantanda çok şık güzel günlerde kullan.Pazarı bilmiyodum bende duyurduğun iyi oldu bir an evvel gitmek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Sibelcim. Pazari kesin kacirma, cok guzel seyler bulacaksin. Hatta eski oyuncaklar da var, Cinar'in ilgisini cekebilir

      Sil
  11. Yeni yıla girmemizin şerefine blogumda hediye veriyorum.Gelirsen sevinirim:)http://www.catchtheitgirl.com/2013/01/hediye-cekilisi-icin-hemen-bloga.html

    YanıtlaSil
  12. Cok guzel bir yere benziyor, eski esyalar arasinda gezmeyi cok severim :). Onlardaki yuklenmis anilari bulabilmeyi :). Gule gule kullan canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lalisim cok tesekkurler, uzun zamandir senden ses cikmiyor, iyi misin?

      Bu tarz pazarlarda insan her parcada kendi anisini yaratabiliyor hayallerinde

      Sil
    2. iyiyim canım :) Sadece biraz yoğundum ama bundan sonra daha çok yazacağım =).

      Sil
  13. off o nasıl güzel bir fincan.. günümüzde boyle sanat eserleri yok ya:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysuncum gercekten oyle, simdi evimizde kullandigim porselen takimlara bakinca, ne kadar zerafetten uzak diyorum

      Sil
  14. bılıyormusun anklaraya gelırsem kesın , buraya gıdecegım cok merak edıyorum o kahve fıncanlarını gorursem kacrmayacagım...

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.