Sayfalar

29 Mayıs 2013 Çarşamba

Magnolia

Hayır hayır ne bir film adı Magnolia ne de bir kadın...Tatlı tabağının dibini sıyırabileceğiniz bir tatlı. Bir kaç aşamada yapıldığı için biraz uğraştırsa da herkesin bayıla bayıla yiyeceği bir tatlı. Hemen tarife geçeyim, yaz günleri hem soğuk servis edilmesi hem de içinde çilek olması sebebiyle çok hafif...

Aldınız mı kalemleri kağıtları? Hani annelerimizin tarif defterlerinde yazar ya Nihal'in kurabiyesi, Sevgi'nin böreği...İşte bu tatlı da yıllarca tarif listesinde durabilecek bir tarif...

Malzemeler:

5 yemek kaşığı toz şeker(Ben biraz şekerli severim, az şekerli sevenler 4 kaşık kullanabilir)
2 yumurta sarısı
2,5 su bardağı süt
1 vanilya
3 yemek kaşığı un
1 paket Dr. Oetker pasta kreması (Bu krema için de ilave 1.5 bardak süt kullanılıyor)
1 paket kedi dili (Yaklaşık 10 adet çıkıyor) (Başka tariflerde Eti Burçak bisküvi veya bebe bisküvisi de kullanılıyor, siz hangisini tercih ederseniz)
Yarım paket labne peynir
2 yemek kaşığı krema
15-20 adet çilek


Yapılışı:

İlk önce kedi dillerini rondoda un haline gelinceye kadar küçültün.

Pasta kreması ile 1.5 bardak soğuk sütü bir kapta karıştırın. Karıştırdıkça pasta kreması kıvamını alacaktır. Bir tencereye de şeker, yumurta sarıları, un ve sütü koyarak karıştırın. En başta biraz kaynar ateşte karıştırın, hafif koyulaşmaya başlayınca altını kısın.  Fokur fokur kıvamlı bir muhallebi kıvamına gelince içine labne peyniri atıp karıştırın, sonra da pasta kremasını ve vanilyayı ekleyin. Hepsi iyice birbirini özümsemiş hale gelince, 2 yemek kaşığı kremayı ilave edin ve tekrar karıştırın.

Borcama koyunca, servis ederken dağılıp yampiri yumpiri bir şeye döneceğinden, ben viski bardaklarını tatlı tabağı olarak kullanmaya karar verdim. Viski bardaklarına dolu dolu koyunca, 5 kişilik tatlı çıkmış oldu. En başta biraz magnolia kremasından bardağın dibine koydum, sonra üstüne un haline gelmiş kedi dilini ve çilek parçalarını attım. Yine krema ve yine kedi dili ile çilek koyduktan sonra, son kremayı ilave ettim ve üstünü çileklerle süsledim. Biraz önce yedik, eşim de ben de çok beğendim. Hadi bakalım afiyet olsun!

6 yorum:

  1. ayy çok güzel görünüyor mutlaka denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  2. bunu bana yapmıcaktınnn şu cook shop1'un enfes tatlısı çok severim ama yapmaya üşenirim:)

    YanıtlaSil
  3. Aaaa canım ben bu yazını nasıl kaçırmışımm...
    Lulucum neredeyse ilk defa tarif veriyor ki o da tam benlik bir tatlı, çok ayıp etmişim :)
    Canım eline sağlık hemen deneyeceğim.. bu arada o kremalardan eve stok yaptım, kakaolu, vanilinli, ve çilekli :)) süpper tatlılar yapılıyor..
    sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
  4. Selam ve en yeni üyenim benim de moda blogum var daha cok yeni beklerimm sevgiler http://ipekkuzucu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Ahhh, üşenmesem ve kilo almasam :))

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.