Sayfalar

19 Ekim 2015 Pazartesi

Hayırlısı Diyebilmek

Şimdi beni tanıyanlar bu başlık ne alla alla diyebilir, bugün biraz kendimi açma günü olsun...

Hayatın akışında bazen bazı şeyleri gönülden isteyebiliyoruz, bizim için istediğimiz şeyin en iyisi olduğunu düşünebiliyoruz. Benim de hayatımda çok üzüldüğüm, içime attığım, ben halbuki elimden gelenin en iyisini yapmıştım ama neden olmadı ki diye sorguladığım durumlar oldu. Bu tarz durumlar, insanın hayatında her gün olan olaylar değildir. Zaten her gün karşılaşacağımız durumlar olsaydı,  bizim için o kadar önemli olmazdı. İnsanın hayatının dönüm noktaları vardır, sen o kadar çok istersin ki, olmaz!!! Olmadıkça üzülürsün, sinir olursun, içine atarsın... Bütün negatif duyguları hissedersin işte...Ama bil ki olmuyorsa da bir nedeni var. Buna ister kader de, ister inanç de, istersen de enerji vs de...Sonra araya zaman giriyor, senin olmadı diye üzüldüğün şeye, sonra diyorsun ki iyi ki olmamış, olsaydı şuan sahip olduğum şeyler olmazdı. Bilerek detaya girmiyorum, sonuçta herkesin kendi özeli ama eminim okudukça aaa evet benim de hayatımda böyle bir şey olmuştu demişsinizdir. Biliyorum o anı yaşarken, bunları demek çok zor, araya zaman girmesi lazım, diyeceğim o ki "Her karanlığın bir aydınlığı var..."


11 yorum:

  1. Çok haklısın, büyük resim var ya hani göremediğimiz, onun bir köşesinden bakıp da gördük sanıyoruz.. Ondan heralde bütün bu olanlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, gördük sanıyoruz zaman geçiyor diyoruz ki her şey nasıl da farklı imiş

      Sil
  2. Gençken "Her işte bir hayır vardır" lafını hiç sevmezdim, çok saçma bulurdum. Artık bambaşka düşünüyorum. Olmamışsa vardır bir sebebi diyebiliyorum. Hayat öğretiyor. İhtiyacın olan aydınlığa en kısa zamanda ulaşman dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyı ihtiyacım yok iken yazdım, bir arkadaşımın içinde bulunduğu durumdan dolayı, içimden esasında onun için hayırlısı bu, ama görmesi için sadece zamana ihtiyacı var diye düşündüğümde yazmıştım. Ben de artık her işte bir hayır vardır lafını seviyorum:)

      Sil
  3. canım lulum..

    aslında ne güel demişsin. cidden olmuyosa olmuyodur.
    eminim güzel günler gelicek.
    enerjini kaybetme <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mia'm çok teşekkürler güzel yorumun için, yorumlarını özlemişim

      Sil
  4. Geldi mi o aydinlik artik?

    YanıtlaSil
  5. Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır :))

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.