Sayfalar

1 Şubat 2017 Çarşamba

Tarcınlı Kurabiye

 
 
 
 

Şimdi size yine efsane bir tarif vereceğim. Esasında bir nevi bencillik. Tarif burada dursun, ben de yapacağım zaman, bu tarifi nereye yazmıştım telaşına düşmeden kolayca bulayım. Bu tarif de diğerleri gibi Sibel'den:)
 
Bu kurabiyenin en güzel yanı ağızda dağılması, tabi o kadar margarin koyunca, ağızda dağılması da normal bir yandan. Diğer yanı ise, bayatlamaması, gelen misafirinize her daim kahvenin yanına çıkarabilmeniz.
 
Malzemeler:
 
4 su bardağı un
1 paket margarin
1 vanilya
1,5 fincan pudra şekeri
 
Üzerine:
3 tatlı kaşığı tarçın, 3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Yapılışı:
Margarini tavada eritiyoruz, sonrasında biraz soğuması için bırakıyoruz. Unu bir leğene alıp, ortasını açıp, içine eritilmiş margarini, vanilyayı ve pudra şekerini döküyoruz. Yumuşacık olana kadar yoğuruyoruz. Küçük küçük parçalar kopararak yuvarlak şekil veriyoruz. Fırın tepsisine yağlanmaz kağıt koyup, üzerine top top yaptığımız kurabiyeleri dizip, fırına veriyoruz. Hafif pembeleşince fırından çıkarıyoruz. Ayrı bir kasede tarçın ve pudra şekerini karıştırıyoruz. Fırından çıkan kurabiyeleri bu karışıma bulayıp, borcama/ kaseye vs alıyoruz. İşte bu kadar basit:)
 
Misafiriniz geleceği zaman, bir kaç gün önceden yaparsanız, hem son gün telaşı yaşamazsınız, hem de sofrada bir çeşidiniz daha olur. Afiyet olsun, yapan olursa, yorumları alayım:)
 
 

1 yorum:

  1. yalancı tiramisu yu denemiştim çok güzel çok hafif olmuş ve yiyenlerden tam puan almıştım sayende :) şimdi sıra bu kurabiyede :))

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.