Sayfalar

9 Eylül 2012 Pazar

Atina

Atina'ya gitmeden önce esimle kararimizi vermistik, gemide satilan turlardan almayacaktik, metronun yakin oldugunu duymustuk, metro ile sehrin merkezine gidecektik. Karari verdik vermesine de gitmeden insanin gozunde canlanmiyor. Ama gidecekler icin olabildigince anlatmaya calisacagim, Pire limaninda gemiden inince 15-20 dakika yurudukten sonra metro istasyonuna ulasiyorsunuz. Bizimle metroya binen 45-50 yaslarinda bir cift daha vardi, onlar da metroya yurumusler, en basta taksiye binmek istemisler, taksici de zaten yakin demis, onlar da iyi bari yuruyelim demisler:) Yani yurumekte bir sikintiniz yoksa bence gayet yurunebilecek bir mesafe. Spor ayakkabi giymenizde fayda var. Tabi bu dedigim butun yurt disi sehir kesifleri icin gecerli:) Esimle ben sanki ayakkabilarimizda kara simsek hizi varmiscasina iyi yururuz:P Metroda Monastir duraginda indik. Pire'den Monastir duragina kadar yol 20-25 dakika civari suruyor. Metro gayet guvenilir geldi. Bunu yazmamin sebebi bilmedigim yerlerde metroya binmekten cekinirim, acaba guvenli mi diye.Tabi benim basima bir sey gelmedi diye sizin de basiniza gelmeyecek diye garantisi yok:)

1.40 Euro kisi basi odedik. Biletleri bilet makinesinden alabilirsiniz, turnike gibi bir yerde okutmuyorsunuz, bileti alip, gelen metroya biniyorsunuz. Sunu da soylemeden gecmeyeyim, evet illa ki giriste bir kontrol yok fakat bir denetlemeye denk gelirseniz para cezasi oduyormuşsunuz.

Monastir'da inince karsiniza cikan meydan asagidaki meydandir.
Atina'da sokak aralarinda yuruyup biraz havasini solumak istedik. Cok kisa zamanimiz oldugu icin muzeye gitmedik. Cunku bu kadar kisa surede yapilan muze gezisi, gorduk mu evet gorduk seklinde olacakti. Onun yerine yuruyerek kesfe ciktik.
Ikinci el esyalarin satildigi bir sokak pazarina denk geldik.
Asagidaki kareleri de sevdim, sizinle paylasmak istedim.

Not: Gemiden inince metroya binmek istemezseniz, sehir otobusleri(city bus) vardi. Taksim'de vs olan ustu acik olanlardan. Birinden inip digerine binerek sehri kesfedebiliyorsunuz. 20 Euro idi. Alternatif olusturabilir diye bilgi vereyim dedim:)



8 yorum:

  1. birgün gidilecekler arasında...

    Prag'da aynı senin söylediğin gibi bilet kontrolü yok tabii türkler uyanık ya bizim turdan bir grup bilet almadan geçiyor. Tabii sonrasını tahmin ediyorsun yakalanma ceza fln... Burada olsa nelere olur kim bilir :) Sokak pazarına denk gelmek bir turistin başına gelebilecek en güzel şeylerden sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acikcasi uc kurusluk hesaplar veya heyecanlar insanin adini lekeleyebilir veya cok guzel giden bir tatil gereksiz gerginliklerle rezil sebep olabilir. Sonucta metro parasi ile ne zengin olunur ne de fakir. O yuzden boyle seyleri hic riske atmamak lazim. Sokak pazari ise cok guzeldi, gercekten iyi denk geldik:)

      Sil
  2. Kesinlikle ilk düşündüğüm şey;bugünlerde ne kaadr çok Yunanistan tatili anısı duyduğum oldu :))Gidip görmek lazım ilk fırsatta..
    Ciddiye binince bu tatil hayali;kesinlikle dönüp tekrar bu postları okumalıyım:)))

    Burcu
    www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle, gitmeden once ben de ayni seyi dusunmustum, bu sene herkes tatili Yunan Adalari'nda gecirmis gibi:)

      Sil
  3. bence doğru bir karar vermişsiniz:) daha eğlencelii ve keşfe açık olmuştur sizin için :)

    YanıtlaSil
  4. Lulu'cum ah ne iyi yapmışsınız Metro'ya binerek. Bizim de 1 güne yakın vaktimiz vardı ancak Atina'da sahile yakın bir yere tavsiye üstüne gidip orada mahsur kaldık hiçbir araç bulamadık uçağı kaçırıyorduk neredeyse :( şimdi bu karelere bakarken bir de neler kaçırdığımı daha bir üzülerek gördüm keşke biz de metro kullansaydık ve şehre inseydik, harika görünüyor sokakları...

    YanıtlaSil
  5. Acikcasi sizinki de cok kotu olmus, hem o kadar vaktiniz varmis, bosa gitmis:( Olsun bir daha gitmek icin sebep olur canim:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.