Sayfalar

19 Eylül 2012 Çarşamba

Son Durak Şirince

Hep derlerdi Sirince adi gibi sirin bir köy diye. Etrafimdaki bir cok insandan duymustum, bana da bu sene gidip gormek kismet oldu. Sunu soyleyeyim evet sirin bir yer. Ama o kadar. Yani vay efendim şöyle güzel vay efendim böyle guzel dedirtecek kadar değil. Yesillikler icinde bir koy, konumu itibari ile Selçuk, Meryem Ana ve Efes'e çok yakin. Dolayisi ile konumun da avantajini kullanarak, guzel pazarlanmis bir yer. Simdi sakin begenmedim gibi anlasilmasin, dusuncemi soyle ozetleyebilirim: Izmir bolgesine geldiginizde gelin, ugrayin, ya kahvaltiya ya sarap tadimina, gunu birlik keyfini cikarin. Ama sirf Sirince'de kalacagim diye cok uzak yollardan gelmeyin. Iste benim dusuncem bu.

Sirince'nin girisinde Nisanyanlarin butik oteline ait bir tabela gorduk,  yoldaki tabelalari izledik. Evet sirin, huzurlu bir otel. Soyle klimaya gerek duyulmadan, kendiliginden serin bir yerde, minderlere sirtini dayayip, kitap okumak gercekten cok keyifli olurdu. Biz de gidip bir fiyatini ogrenelim dedik. Odalar 350-400 TL'den basliyor dedi. Yani ben 350 TL versem o otele, eminim o gece uyuyamam:)


Ogle sularinda gittigimiz icin, karnimiz resmen zil caliyordu. Biz de Cici Şirince mutfaginda yemegimizi yedik. Dikkat asagisi can cektirecek yemek fotograflari icerir. Burasi oldukca sirin bir yer, kabak dolmasi Ege ortalamasina gore bir tık altindaydi ama kizartma gercekten cok lezzetliydi. Tamamen köy kizartmasi gibiydi.




Eee Şirince'ye gelip de ne yapmadan gitmek olmaz? Aferin yavrukuşlarim bildiniz, şarap tatmadan ve almadan dönmek olmaz. Biz de Artemis sarap tadim yerinde, meyveli saraplarin tatlarina baktik. Kavun, seftali, cilek, elma vs vs vs. Seftalili sarabin alkol orani en yuksekmis. Açikcasi bir ona tadayim bir bunu deneyeyim derken, yaz sicaginda kafayi guzel yapabiliyor. Fiyatlara gelince normal kirmizi sarap 20 TL, meyveli saraplar ise 15 TL. Biz bir kirmizi sarap aldik, bir de benim favorim olan çilekli şarabi. Erkekler meyveli sarabi pek sevmiyor galiba, kime sorduysam, yok ya sarabin meyvelisi mi olurmus dedi. Kadinlar ise cok severim dedi. Eeee kocamiz evde çilekli sarap icmeyince, kim icecek tabi? Aynen öyle, şarap bana kaldi. Bir sure sonra yogun gelebiliyor ama şikayetçimiyim?Tabi ki hayır:)


Şirince'de bir de Nesin Vakfi var ben yemegin sonlarina dogru biraz kötü oldum, o yuzden ugrayamadik, esas orayi gormek isterdim. Neyse ikinci kez gitmek icin bahane bize:)

4 yorum:

  1. sevgili Lulu,
    biz her yıl giderdik izmir'deyken. günibirlik gezilerle ya da kendimiz toplaşıp pikniğe vs.
    şaraplardan benim favorimse karadut, bir de ayva;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezgicim Izmir'de olmanin avantaji, haftasonlari boyle guzel yerlere gidebilmek, bildigin haftasonu etkinligi. Bizler gibi uzakta olanlar icin ise bildigin yillik izin etkinligi bu da demektir ki senede bir:(

      Sil
  2. Şirince'den aldığımız karadut şarabını hala açmadık, hımmm bi bakalım sanırım 2.5 sene oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karadut sarabini denememisim, simdi okuyunca fark ettim. Satan kisi sarabi actiktan sonra bir hafta icinde tuketin dedi, ama acmadan kac sene saklanir bir sey demedi. 2.5 sene olduysa bir kutlama bahanesiyle icmek lazim:)

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.