Sayfalar

11 Kasım 2011 Cuma

Izmir'de Yemek Uzerine

Uzun suredir dogru duzgun post yazamiyorum. Bayram oncesinde is icin Izmir'deydim. Bu sefer Izmir'in tadini cikaramadim. Istanbul'da calismaktan hic bir farki yoktu. Sabah ise git, aksam yorgun argin gel, ancak yemege git ve otele gel, yorgunluktan uyuya kal. Dolayisi ile Izmir postu sadece aksam yemekleri uzerine:)

Oncelikle otelden bahsetmeliyim, herhalde en guzel yani oydu. Hilton'un 23. katinda deniz manzarali bir oda. Yorgun argin gelince denize bakarak cay icme kismi keyifliydi. Otelin manzarasi...
Gece manzarasi, otele geldigimde hava coktan kararmis oldugu icin, ben hep gece manzarasini gordum.
Sabah kalktigimda da fotografini cekmeyi ihmal etmedim:)
Fotograflarini cekemesem de otelin kahvaltisi bence baya basarili. Galiba kilo aldim:( Az ye Lulu!
Bu yeme-icme postuydu di mi:)

Aksam yemekleri icin ilk rotamiz Kordon'da yer alan Balik Pisirici Veli Usta...Hurriyet'in Ege balik lokantalari arasinda ilk onda. Hafta ici olmasina ragmen oldukca kalabalikti. Izmir tam bir keyif sehri. Isten cikinca insanlar ne guzel balik yiyelim, keyif yapalim...Ozendim valla. Baligini, salatani yiyorsun ve keyfini cikariyorsun:) Peynirli salatasi gercekten cok guzel.
Baligini cok ovseler de; bizim yedigimiz gune denk gelmis olabilir, barbun yedik, begenmedik, resmen balik kokuyordu.Bence kalamari da guzel degildi. Esas yenilmesi gereken dil baligiymis, belki yanlis balik secimi yaptik diyecegim ama biraz once arastirma yaptim, Vedat Milor'e de oyle denk gelmis. Okumak isterseniz buraya.


2. duragimiz Corbaci Ismet Usta...Corbaci dedigime bakmayin, corbadan sis kebaba her sey var. Kendi halinde bir yer. Yine Hurriyet'in en iyi on corbaci listesinde yer aliyor. Beni mutlu eden kismi neredeyse her duvarinda Ataturk'un fotograflari vardi:) Lezzetler muhtesemdi diyemeyecegim. Corba isterseniz sunu soyleyebilirim yarim corba bile insana fazlasiyla yetiyor. Corba porsiyonu baya buyuk:) Ana yemekte de sis kebaptan yana kullandim secimimi. Ortalama lezzet diyebilirim. Kotu degil ama daha iyi olabilirdi.

Ve son duragimiz Sipari adli balik restorani. Iste burasini tavsiye ederim. Bence yedigim en guzel ahtapotlardan biriydi. Muhtesem lezzetli izgara ahtapot yerken beni benden aldi. Yemekten fotograf cekmeyi unutmusum:( Bir de mezelerden baliga hic yer kalmamisti, resmen tokluktan gozlerim dolmaya baslamisti ama barbunun tadina bakayim deyince, iki gun once yedigim kotu baligi unutturdu ve nasil yedim anlamadim. Buradaki favorilerim balik ve ahtapot. Tabi digerlerinin de hakkini vermek lazim... Mezeler de ortalama guzel. Yogurtlu patlican ve kuru aci biber ile yapilmis meze ise diger mezelerin ustunde, tadi tam kivaminda, degisik bir denge var icinde.
Ve gece gece fotografini koyarken yine canim istedi. Bol limonlu midye dolma. Onceden ben midye yiyemezdim, simdi ise masallah lop lop yutuyorum:)

Ve Izmir'e gidip de Reyhan Pastanesi'ne gidememis olmak icimde kalmistir. Herkes ove ove bitiremiyor. Bir dahaki sefere kaldi artik...
 
Bir sehre gitmeden once nerede ne yenir diye arastirma yaparak, farkli lezzetleri denemeyi seviyorum, Izmir'e gidecek olanlarin isine yarasin diye paylasmak istedim. Eger bir dahaki gidisinde sunu yemeden gelme diye onereceginiz bir sey var ise, onerilere acigim, bir dahaki gidisimde seve seve denerim:)

24 yorum:

  1. otelin manzarası süper :) ama o son iki fotoğraff, off off.. ahtapotu çok çok nadiren yerim heralde ama canım çekti, en çok da o midye dolmalarıı :D geçen sene tam bu zamanlarda yunanistanda bir midye dolma yemiştim, en güzeli oydu herhalde. ama aynı denizden topluyoruz türkiyede de dengi bulunur dimii? :D

    bir de mimin var bende, duyrulur! :)

    YanıtlaSil
  2. Canımm bi izmirli olarak Reyhan pastanesne gtmemiş olmana çok kırıldım:))Hiltonumzda izmirin en yuksek binası genelde yuksek bina yok gördgn gibi.Post için ayrı bir teşekkr ederm fkirlerin için:))

    YanıtlaSil
  3. What's Next: Bence de superdi. Benim de cekti Eda'cim gece gece. Midyeler ayni denizden ciktigi icin muhtemelen asagi yukari orjinalinde tadi aynidir ama icindeki pirinc ve baharat oranini da iyi tutturmak gerekiyor. Her midye dolma da guzel olmuyor:( Gecenlerde bir poset aldim evde yerim diye, cope attim. Mim icin de tesekkurler. En kisa surede cevaplayacagim

    YanıtlaSil
  4. Butik Merve: Reyhan Pastanesi'ni en son gune birakmistik, hatta pasta yiyecegim diye az bile yemistim aksam yemegini. Ama o kadar yorgunduk ki...Gidemedik:( Bir dahaki sefere kesin! Evet yuksek binanin olmayisi da ayri guzel. Ne demek canim benim, isinize yararsa bu post cok sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. Lulucum ne iyi etmişsin de gelmişsin şehrimize..biz sahiden neşeli,gülümsemeyi,eğlenmeyi ve yemeyi çok seven insanlarız ama bizler genelde balık ürünleri için Foça,güzelbahçe,urla,sığacık,çeşme özellikle dalyan gibi yerlere kaçmayı severiz denizin direkt kenarında müthiş keyifle yenir o deniz mahsulleri eti seversen alsancakta Topçu var ki izmirle bütünleşmiştir herkes bayılır çöpşişine filan bide Deniz restoran var ki o da balık ürünlerinde çok acayiptir ve mutlaka gidilmesi gerekir.Ben şaşırdım aslında gitmemene.Reyhana gitmen gerektiği kesin..bi dahakine inşallah.

    YanıtlaSil
  6. En guzel yerleri secmissin yemek ve kalmak icin :)

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. yaaa resimlerle birlikte nasıl acıktım of gece gecee!

    özellikle midye dolmaa!

    hepsi de süper görünüyordu lulucum ve de reyhan değil de sevinç pastanesine gittin mii? çok merak ed,yorum orayı

    YanıtlaSil
  8. Bu fotoğraflar acıktırdı beni ama ben de kendime az ye laliş deme modlarındayım =). Hem zaten o kadar güzel yemekleri burda bulamam ben :(

    YanıtlaSil
  9. yani şimdi burada diyet yapmaya çalışan var çalışmayan var
    oldu mu şimdi bu post :)
    Hepsi harika görünüyor
    Kilo almakta sonuna kadar haklısın
    Ayrıca da 23. katta deniz manzaralı odada da denize karşı çay içmek diyorum Lulu harika bir şey beeee
    kalp kalp kalp

    YanıtlaSil
  10. sevgili Lulu,
    :) memleketime gelmişsin! sevindim;)
    güzel gezmişsin hem de, ne güzel.
    ben de önerilerde bulunmak isterdim, lakin Milena güzel öneriler vermiş zaten;)
    ben de bizim oralara da gelmeni, bostanlı sahilinde uzun keyifli bir yürüyüş yapmanı önerebilirim. yorulduğunda da yasemin ya da barınak'a oturup dinlenebilirsin;)

    YanıtlaSil
  11. Great pictures for great ideas in this blog.
    Please take some time to check out my blog.

    http://paquetevistasbien.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Milena: Kesinlikle Izmir cok guzel bir sehir. Keyifli bir omur bence orada mumkun:) Foca'ya yazlari ben de gidiyorum. Orada sokakta satilan midyeciden aliyorum ozellikle. Cok lezzetli. Sigacik'i da cok merak ediyorum. Onerilerin sahane. Keske gitmeden bu postu yapmis olsaydim.artik bir dahaki sefere. Bir de is icin gidince cok gezecek zaman kalmiyor malesef:( Deniz Restoran'i ben de duymustum, tadi cok guzelmis ama galiba biraz pahaliymis? Reyhan'a gitmemis olmak offf! Arkadaslarim hala anlatiyor:(

    Zeys: Keyifliydi. Bir dahakine onerileri de dikkate alacagim:)

    YanıtlaSil
  13. Mia: Benim de bu postu yazarken resmen agzim sulanmisti. Midye dolma baska bir sey tabi ki:) Sevinc'e gitmedim, Sevinc Pastanesi denilince benim aklima hep bulusma yeri gelir, IStanbul Taksim'in Burger King'i, Ankara Kizilay'in Dost Kitapevi neyse, Izmir'in de Sevinc Pastanesi odur benim icin:) Tabi bu bana cagristirdiklari. Pastalari, tatlilari da cok guzel olabilir.

    Lalis: Sen de mi kilo aldin Lalis? Canim yaaa Toronto'da tabi yoktur bunlar:( Bu postla canini cektirdiysem affola:(

    YanıtlaSil
  14. Darla:Valla ben de yedim yedim sistim resmen. Artik sadece olum orucundakiler gibi sekerli su ile beslensem yeri yani:) O manzarada cay icmek gayet guzeldi. Sarap icmedim ama bence sarap da icsem iyi giderdi:)

    Ezgi: Canim sen Izmirli miydin? Bak yeni ogrendim. Evet Milena'nin onerileri baya guzel. Bir dahaki sefere umarim. Bostanli sahili benim Izmir'de en sevdigim yerlerden. Hatta bir ara Izmir'e mi diye tasinsak diye dusundugumuz donemlerde kesinlikle Bostanli'da oturmak istiyorum demistim. Samimi ve guzel bir yer bence.

    Clara: Thank you for your sweet comment. I will look at your blog soon.

    YanıtlaSil
  15. Karnım acıktıı:) Oh afiyet olsun yediklerin kiloya dönüşmesin:)

    YanıtlaSil
  16. sevgili Lulu,
    aaa, duymayan kaldı mı izmirli olduğumu:)
    kesinlikle! ben de izmir'e döndüğümde bostanlı'da yaşarım diye düşünüyorum;)

    YanıtlaSil
  17. Inanirsak olur bence: Yaa donustu donusmesine de..Insallah veririm kisa zamanda

    Ezgi: Canim yazilarini gorur gormez bir an once okumaliyim dercesine hevesle okusam da nasil olmussa Izmirli oldugunu kacirmisim bir sekilde. Bostanli kesinlikle guzel secim:)

    YanıtlaSil
  18. Lulu'cum ahtapot ve midye çok severim. Ege'nin midyesi burdakinden çok farklı bebek midye oluyor resmen, fotoğraflara bakmak bile acıktırdı beni. Çok güzel bir paylaşım olmuş İzmir'e bir dahaki gidişimde muhakkak Sipari'de yiyeceğim, Reyhan'ı ben de çok duydum ama gidemedim listemde o da var canım :)))

    YanıtlaSil
  19. Giz: Ege'nin midyesi kesinlikle cok guzel, tadi baska gercekten. Cok tesekkurler canim. Reyhan benim de bir sonraki duraklarimdan:)

    YanıtlaSil
  20. MAnzara süpermiş...İzmir i öyle güzel bir yerden görmek çok hoş.Bir daha ki sefere yolun yine bu taraflara düşer ve İZmir in güzel manzarasına nazır bi şeyler yemek istersen Altın Park City ye de uğra derim.İsmetUsta nın çorbaları konusunda sana katılıyorum.Kesinlikle koca kase çorbayı içince sıradakilere yer kalmıyor...Ama en son bahsettiğin balık restaurantını merak ettim.en kısa zamanda bi deneyelim biz de...
    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  21. Bir Guzel Cift: Hosgeldiniz bloguma. Blog sayesinde ne guzel seyler ogreniyorum:) Altin Park City'i ilk defa duyuyorum. Onu da listeme ekliyorum hemen:) Sipari'yi umarim siz de seversiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. midye dolmasına bayılıyorum yaa istanbulda yemisdim 6 yıl gecti :(
    yemeklerin hepsi cok leziz görünüyor manzarasıda güzel♥

    YanıtlaSil
  23. bak şimdi bir İzmir'li olarak kızdım kendime :) Bu dediğin yerlerin hiç birini mi bilmez insan! Kibarca yuh demek istiyorum kendime :)
    İlk fırsatta deneyeceğim buraları.
    Sevgiler, tugce

    YanıtlaSil
  24. Essu:Canim cok olmus, seni en kisa zamanda Istanbul'a alalim:) Midye dolma ozlemini giderirsin:)

    Sehrin Dansi: Tugce'cim sen de Izmir'in baska guzelliklerini biliyorsundur. O kadar guzel bir sehir ki...Her yerinde ayri keyif alinasi yeri var. Sevgiler canim

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.