Sayfalar

29 Kasım 2012 Perşembe

Ankara'da Keyifli Bir Haftasonu Icin Oneriler

Ankara ile ilgili bir onceki yazim ile ilgili yorumlar ve e-maillere bakinca baya onemli bir konuya deginmis oldugumu anladim. Turist gibi gezmenin yaninda bence Ankara'da yasayan kisiler icin hafta sonu ne yapsam sorusu onem arz eder. Yapilabilecekler listesini kendimce paylasmak istedim.

Son yillarda, Ankara esasinda tam bir alisveris merkezi sehrine donustu. Burasi zaten Turkiye'de kisi basina dusen alisveris merkezinin en cok oldugu sehir. Sebebi basit esasinda, buyuk sehir, dolayisi ile cok insan yasadigi icin alisveris yapacak potansiyel cok, deniz yok, hava genelde soguk, dolayisi ile insanlar kendilerini bir cok seyi bir arada yapabilecegi alisveris merkezlerine atiyor. Ankara'da yapilacak etkinlikler listesinin liste basi gibi yazmis olsam da sahsen cok alisveris merkezine giden bir insan degilim, sadece durum tespiti yapmak istedim.

Sabah guzel bir kahvalti yapayim derseniz, Eskisehir yolu uzerindeki Kafes Firin'i oneririm.(Burada tatlilar da sahanedir, insani kendinden gecirir, kahvaltinin ardindan kahve&tatli guzel gider). Uzun sure zamaniniz varsa Liva'da kahvalti guzel oluyor. Onceden kahvaltilarimizi evde yapardik, ozellikle son yillarda millet olarak kahvaltimizi disarida yapma aliskanligi edindik, boylece kahvalti yapilacak alternatifler cogaldi. Bu da benim gibi kahvaltiseverlere yaradi.

Doga ile ic ice olayim, agac kokusunu hissedeyim, kuslarin sesini duyayim derseniz, Eymir Golu'nu tavsiye ederim. Artik haftasonlari araba ile almiyorlar bilginiz olsun. Golbasi da ikinci alternatif olabilir. Deniz olmayinca gol karsisinda dusuncelerden arinmak da guzel oluyor.

Cadde icinde olayim, hem insanlari goreyim hem de bir iki dukkana ugrayarak, sehri hissedeyim derseniz, Tunali Hilmi Caddesi ve Kizilay'da kucuk bir yuruyus hos olur. Tunali'ya gidilmisse, Ankara klasigi olan Kitir'da bir bira icip, patates yemek keyifli olur.

Kizilay meydani ne kadar kalmamis olsa da Ankara'ya gelince, Kizilay'a da ugramak lazim. Kizilay'in kendi halinde olusunu seviyorum. Kizilay'da haftasonu kitapcilarda zaman gecirmek, ozellikle Dost Kitapevi'ne ugramak, insanin bir gununu oldukca keyifli gecirmesine sebep olabilir. Kizilay icin de Mulkiyeler Birligi'nde oturulmasini tavsiye ediyorum. Yuksel Caddesi'nde cogu zaman eylem oldugu icin, eylem yapanlarin sloganlarinin bolca duyuldugu yer olsa da Kizilay'daki bence en keyifli yerlerdendir.

Ankara Kale, Ankara'da yasayip turist gibi hissedebileceginiz bir yer. Esasinda cok buyuk bir beklentiniz olmasin, Kale'nin civari ne kadar yapilmis olsa da bir kac sokaktan olusuyor. Burada en cok antikacilari gezmek keyifli. Bir de gidilmisken Koc'un Cengelhan Muzesi gezilmelidir. Ben bu muzeyi gezerken keyif almistim, buraya yazarken animsadim. Etnografya Muzesi de gezilmesi gereken yerlerdendir. Burayi gezmek icin biraz zamanizin olmasinda fayda var.

Ankara'da aksamlari keyifli bir yemek yenebilir, ozellikle son zamanlarda raki&balik seklinde yenebilecek cok guzel restoranlar acildi. Gece bir saati gecirdikten sonra, karniniz acikirsa, Esat'daki Aspava'lara gidilebilinir, eger corba icip ayilmak isteniyorsa, Hosdere'deki Beykoz'a gelinmelidir. Bir de Ataturk Orman Ciftligi'ne gidilerek kokorec yenilebilinir.

Eger ogrencilik gunlerine donmek, kampus hayati yasamak istenirse, kapidaki gorevliler Beyaz Saray'a giriyormuscasina muamele etseler de, kimlik birakilarak Odtu'ye gidilebilinir. Kutuphanesi keyiflidir. Secilecek bir suru kitap vardir, secim yapayim derken resmen basiniz agrir, ama sonunda deger. Guzel bir kitapla kutuphanenin icindeki kirmizi koltuklara yayilmak oldukca keyiflidir.

Simdilik aklima gelenler bunlar. Ozellikle cok fazla restoran adi vermek istemedim.Zaten yedikce/ gezdikce paylasiyorum. Umarim isinize yarar:)

21 yorum:

  1. Great tips, it's very fun to go out and travel with friends and family!
    Girl, I just starterd blogging, I'm already following you, please visit mine too and if you like it, follow me too :)

    Kisses

    YanıtlaSil
  2. ankara'yı sevdiriyorsunuz. Bir de İstanbul'a buyurun gelin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler profesör. İstanbul a ara sıra geliyorum ve her geldiğimde çok özlediğimi hissediyorum

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Evet. Hele içilen akşamların sonunda daha da muhteşemdşr

      Sil
  4. sevgili Lulu,
    güzel ve faydalı bir yazı olmuş. eline sağlık;)
    evet ya, şu haftasonu kahvaltıya gitmek alışkanlığı, son yılların trendi resmen:) nasıl moda oluveriyor böyle şeyler bir anda, hep merak etmişimdir.. günün birinde ticarete atılsam neyin "tutacağınu" pek kestiremez batarım sanırım:)
    kale civarını bir kez gezdim ve pek sevmiştim ben, antikacılar çok hoşuma gitmişti.
    bir de ankara'da patlıcanlı (üzeri yoğurtlu) bir gözleme yemiştim cebeci'de. başka yerde bulamadım ve hala unutamadım:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvaltı olayı gerçekten de son yılların modası. Önceden aileler arkadaşlar birbirne kahvaltıya giderdi şimdi kadınlarda çalışınca kimse uğraşmasın diye dışarıda buluşuluyor:) cebeci de nerede o gözlemeci çok merak ettim. Şlk defa senden duydum

      Sil
    2. kırık oklava olabilir mi?

      Sil
    3. Ben bilmiyorum, bilenler artik buraya yorum yazacak, sonra biz de denemeye gidecegiz:)

      Sil
  5. akşam arkadaşlarla buluşalım bir de güzel sangria içelim derseniz; tunusta GAGA MANJERO yu tavsiye ederım. Radyo odtuden bılenler bıler; fahir-ege-oktay ın mekanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün akşam gaga manjerodaydım, çok tatlı bir yer. Olmuş bence

      Sil
  6. ankarayı sevemedım ben ne dense ama onerılerını ıletecegım veya bır kenarda bulunduracagım bır gun gıdersem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaralı değilsen yaşadıkça sevilecek bir şehir, genelde öyle oluyor:)

      Sil
  7. Ohooo postunu okuyunca Ankara'yı özlediğimi hissettim..Şubat sonu dönüyorum Hacettepe'ye.. Buz gibidir şimdi oralar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buz gibi valla:) ankarayı sevsemde soğuk havasını hiç sevmiyorum

      Sil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş.Ankara'yı ziyaret etmek isteyen ancak kısıtlı zamanı olanlar için rehber niteliğinde.Ben İstanbul'da yaşıyorum ve Ankara'ya en son 5-6 sene önce lisedeyken gitmiştim.Önümüzdeki ay 2 günlüğüne tekrar orada olacağım ve kesinlikle tavsiye ettiğiniz yerlere uğrayacağım :)
    Tekrar çok teşekkürler böyle güzel bir yazı için.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. İşe yarayacak olmasına çok sevindim. Umarım geldiğinizde keyif alırsınız

    YanıtlaSil
  10. Ankarada yaşayan biri olarak yazınızı çok beğendim :) sevgiler.. bana da beklerim ..

    YanıtlaSil
  11. 79 Lira' ya hafta sonu için çok keyifli bir etkinlik.
    Özel günleriniz için sevdiklerinize muhteşem cup cake’ ler yapabilirsiniz. Sevginizi anlatmanın en “renkli” yolu cupcake’den geçer. Birbirinden güzel görünen ve aslinda göründüklerinden çok daha fazla lezzete sahip cupcakeleri kendi ellerinizle hazırlayın, üzerini dilediğiniz şekilde dekore edin, sevdiklerinize hediyeler verin. Bilgi için: 0312.2302500-05544983812

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.