Sayfalar

9 Nisan 2013 Salı

İşe Alım Mülakatı

Heineken işe alım mülakatları ile ilgili bir video hazırlamış bence çok eğlenceli...Esasında soruların ve cevapların da ne kadar klasik olduğunu gösteriyor...Sence seni neden işe alalım? Tanıdık geldi değil mi bu soru:)

Ben üniversiteden mezun olmadan önce, iş görüşmelerine hazırlık amacıyla sunum hazırlama ve mülakat becerileri dersi almıştım. O zaman da bu tarz sorular soruyorlardı. Şimdi insan kaynaklarında çalışıyorum, evet ben de soruyorum zaman zaman:)


Ben bu videodan keyif aldım, sizin de keyif almanız dileğiyle...

14 yorum:

  1. bır ara o departmanda staj yaptım bende ama neler oluyor neler degıl mı :) ıs basvırısnda ıse cok rahatımdır :)) fazla oz guven sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Is gorusmesinde ozguvenli olunca daha iiyi geciyor bir de rol yapmamak lazim:)ik alan olarak keyifli,yaptigim isten mutluyum

      Sil
    2. o zaman en guzelı ılk almak dıyelım :)) sevgıler canım

      Sil
  2. Lulu bari sen yapma sorma bu soruları insanlar genelde konuşması triplerinden anlaşılıyor cw de yazanlar her sey olmuyor beceri yoksa kafa yoksa inek olsa neye yarar degil mı :) hahaha
    Cumartesi ankaralı bloggerlar olarak sizin mekana geliyoruz seninle tanışmayı cok istiyorum yazılarını cok beğendiğim icin :)
    Görüşürüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bazi sorular klasik olsa da kisilik envanteri ile birlestirince ve beden dili ile kullandigi ifadeleri birlestirince iyi veri cikiyor.yoksa sadece bu soruyu sorunca internetten ogrenilmis mulakat sorulari gibi kaliyor.
      Canim eminim cok guzel bir bulusma olacak malesef ben olamayacagim is icin sehir disindayim.tarih daha once belirlendigi icin programinizi bozmak istemedim.baska zaman yine beklerim boylece tanismis da oluruz

      Sil
    2. Sana hayırlı yolculuklar canım baska zamana artık hoscakal

      Sil
  3. çok hoşmuş, beğendim :)

    YanıtlaSil
  4. Blogumu takip edersen sevinirim. :)

    YanıtlaSil
  5. HAHHA harikaymışş :)

    gerçekçi olmak lazım görüşmelerde çok doğru okdr sunilerki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok sevmiştim, gerçekçi olmakta fayda var, nasıl olsa sorularla bir şekilde ortaya çıkıyor

      Sil
  6. Aylardır iş arayan biri olarak çok merak ettim özellikle nelere dikkat ettiğini. Video da çok eğlenceliymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası gelen adayın kendini rahat hissetmesi önemli, çok fazla mülakat havasına sokunca kişi gerilebilir ve mülakatta doğru bir şekilde sonuçlanmayabilir. biraz sohbet havasında geçmiş iş tecrübelerinden yetkinliklerine göre gidiyor:)

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.