Sayfalar

26 Nisan 2013 Cuma

Schindler's List

Hayatımda izlediğim belki de en güzel film, yıllardır bu film aklımda olmasına ve film zevkine güvendiğim arkadaşlarımın o kadar anlatmasına rağmen daha da merak etsem de ancak fırsat bulup izleyebildim. Film o kadar etkileyici ki çoğu yerde içinizde bir yerlere dokunuyor, o dönem yaşananların gerçek olduğunu düşününce eliniz ayağınız buz oluyor. Ne diyeyim ki film gerçek bir hikayeden alınmış ve çok da güzel bir film olmuş.

Konusunu kısaca özetleyecek olursam Oscar Schindler adlı bir iş adamının Polonya'da kurduğu fabrika sayesinde 1100 Yahudi'nin hayatını kurtarmasını konu alıyor. Bir cümle ile anlatınca ne kadar basit oldu halbuki... O kadar insan ölürken, filmin sonlarında "1 insan daha" dediği sahneler veya kırmızı paltolu kızın cesedinin yakılması...Her sahneyi izleyişinizde resmen boğazınızda bir düğüm oluşacak... Çok da anlatmak istemiyorum ama ölmeden izlemeniz gereken film listelerinin başında gelmesi gereken bir film....

10 yorum:

  1. merhaba, blogumuzda çekilişimiz var, katılmak isterseniz ;)
    http://e-nsisters.blogspot.com/2013/04/yeni-hediye-cekilisi-mudo-gift-card.html

    YanıtlaSil
  2. sobibor'dan kaçış'ı da tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk defa duydum merak ettim filmi alıp izleyeceğim

      Sil
  3. Çok eskiden izlemiştim ben de hayal meyal hatırlıyorum, tekrar izlesem iyi olur. Ben de tam şimdi yeni bir film izledim, tesadüf oldu :) En yakın zamanda önereceğim çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazen bana da öyle oluyor araya çok zaman girince sanki izlememişim gibi oluyor. senin önerilerini de takip ediyorum hem yeme hem izleme bakımından bu sebeple bir sonraki tavsiyeni merakla bekliyorum:)

      Sil
  4. Kirmizi paltolu

    Coook uzun yillar önceydi...sanirim 90'larin sonuydu, izlemistim sinemada ve cok etkisinde kalmistim. Öyle cok sahnesi var ki akilda kalan...ama beni en cok etkileyen o kirmizi paltolu kizdi. Okadar zaman gecti ama o sahnesi hala daha bugün izlemisim gibi aklimda ve yüregimi titretiyor düsündükce.

    Öyle ilginc yapmis ki Spielberg. Onca ölen insanlar var, ceset yiginlari var, hepsine bakip geciyorsunuz birsekilde, üzülseniz de. Ama o kizi daha öncesinden gösterdigi icin, siyah beyaz filmin icinde kirmizi paltosuyla dikkat cektirmis izleyiciye, cesedini görünce sanki bir tanidigin, bir yakininmis gibi sok oluyorsun. Öyle harika düsünmüs ki.. tam da bu sahneyi, bu durumu yillar evvel yazilarimin birinde anlatmisimdir.

    Filmi bunca zaman izlememis olmaniza sasmiyor degilim, ama izleyince bukadar etkilenmis olmanizaysa hic sasirmadim:) Iyi ki izlemissiniz sonunda.

    Cok selamlar
    Ayse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EQ muhtemelen yıllar sonra ben de senin gibi anlatacağım kırmızı paltolu kızı, içime işledi resmen...

      Evet filmi izleyince neden bu kadar geç izledim dedim, halbuki yıllardır bu filmi izlemeden bu filmi çok beğeneceğimi düşünsem de...

      Dediğin gibi sonuçta izlemiş olmak önemli böyle güzel bir filmi

      Sil
  5. Kaç kez izlediğimi unuttum. Her izlediğimde de gözümü ayırmadan , sıkılmadan, dikkatle izlerim. En sevdiklerimden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Füsuncum seninle film zevkimiz uyuşur gibi geliyor, başka favori filmlerin neler, ona göre listeme ekleyeyim

      Sil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.