Sayfalar

12 Ağustos 2013 Pazartesi

Dayı'nın Yeri

Ankara'da benim için gizli kalmış bir kebap cennetini sizinle paylaşmak istiyorum, bilenler biliyordur ama benim gibi bilmeyenler de olabilir. Bunca yıldır neden bu kadar geç keşfetmişim ona yanıyorum. Öveçler çok nadir gittiğim bir yerdi,  Dayı'nın Yeri'ni keşfimden sonra çok daha sık gideceğim kesin.

Öncelikle ortamdan bahsetmeliyim, sonuçta kebapçıdan bahsediyoruz, öyle sevgilinizi alıp, romantik takılacağınız bir yer beklemeyin, oldukça salaş bir yer. Yemeklere gelince, sipariş vermenize gerek kalmadan masanıza gani gani etin yağdığı bir yer.

Kebapçıları sevmemin bir sebebi de gelen mezelerin insanı kebaba hazırlamasıdır. Acılı ezme olsun, pişmiş soğanlar olsun, lavaşın arasına koya koya yedikçe, daha kebap yiyeceğim diye mantık kısmınız harekete geçer, ama duygusal kısım mantık kısmını kebap sofrasında her daim yener, boş ver yemek buldun ye dayak buldun kaç diyerek, gömülürsün mezelere, kebabı da sabırsızlıkla bekleyerek...

Biz de meze de olsun, kebap olsun, hepsinin hakkını verdik. Önce soframıza gelen mezelerle açılışı yaptık.

Sonrasında çok lezzetli fındık lahmacunlar geldi nasıl iki lokmada yuttuk bilemedik:)

Peşi sıra tam kıvamında Adana kebabımız geldi. Bence kıvamını ve tadını çok iyi tutturmuşlar. Adana kebabımızı getirdiklerinde yanında közlenmiş sarımsaklar geliyor, usta gelip tek tek sarımsakları kendi ayırıyor.

Adana'dan sonra çöp şiş geldi. Bildiğin et seremonisi:)

Sonrasında kaburga geldi, bence pişme derecesi çok iyiydi, bazı kebapçılar kaburgayı kurutabiliyor o zaman kaburgadan nefret edebiliyorsun. Buradaki kaburgalar bence tam kıvamında pişmiş ve iyi bir şekilde terbiye edilmiş.
Ve peşi sıra ette kapanış olarak altın vuruş olan ciğer geliyor. Ciğerle birlikte usta da geliyor. Bu öyle yenmez böyle yenir diyor ve lavaşa tek tek ciğerleri geçiriyor ve üzerine baharatından döküyor, bildiğin adam elleriyle bizi besliyor:)

Burasının şalgam suyu meşhur diye duymuştum, o yüzden içecek olarak da şalgam istedim. Şalgam bugüne kadar görmediğim bir şekilde iki ayrı şişede geldi. Birinde şalgam suyu var, diğerinde acı sos. İstediğiniz gibi koyabiliyorsunuz. Ben acıyı biraz fazla koymuşum içemedim.
Ve kapanışta tatlı olarak irmik helvası geldi, helva bende çok iz bırakmadı. Ortalama diyebilirim.


Biz iki kişi olarak yanlış hatırlamıyorsam 80 TL civarı hesap ödedik. Dayının Yeri bence güzel kebaba doymak için keşfedilecekler listesine eklenmesi gereken bir yer.Gece gece bu postu okuyorsanız, buzdolabının önünde kendinizi bulabilirsiniz:)

 Adres: Çetin Emeç Bulvarı 8. Cadde 76. Sokak No: 3/A

7 yorum:

  1. Bende bayıla bayıla bu postu okudum , Dikmendeyim muhakkak gideceğim tavsiyenle :)

    http://www.siyahbeyazmutfak.com bloguma bende beklerim sizi .

    Sevgiler, Canan Zerkinli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canan Hanım umarım gittiğinizde siz de beğenirsiniz hem yeri size çok yakınmış

      Sil
  2. Lulucum 1.etler sırayla siz istediğiniz için mi geldi, yoksa ikram mı.Bu kadar şeyi yiyebilmenize maşallah yanii :)
    2. de gece okumadım, sabah kahvaltı sonrası okudum ama yinede buzdolabının önündeyim :)) keyifli günler size..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelcim etler sırayla geldi, biz bir şey demedik. İkram sadece ortaya gelen yoğurtlu, acılı vs mezelerdi. Bu kadar şeyi 2 kişi yedik, maşallahı hak ettik:)

      Sil
  3. Yalnız bu yakın çekim fotolardan şahsen çok rahatsızım. Özellikle et içerenlerden. Lütfen objektifle yemek arasındaki mesafeye, yaşam alanına saygı duyalım biraz.
    Hadi bakalım, kafa etlere gitti.

    YanıtlaSil
  4. Zip işleri bir gün beraber gideriz, sayenizde bu yeri keşfetmiş olduk, çok da beğendik

    YanıtlaSil
  5. Ankara'nın en çok yemeklerden önce gelen ikramlarını özlüyorum, sadece onları yiyerek bile doyabilirsiniz. İzmir maalesef bu konuda çık yetersiz :)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.