Sayfalar

13 Aralık 2010 Pazartesi

Kuafor de tek gecerim


Kadinlarin kotu psikolojisine birebir gelen ya kuafore gitmek ya da alisveris yapmak... Kuafor ve alisveris bir yandan kadin denen varligi bulutlar ustunde trilaylay diye mutluluktan sarkilar soyletirken, bir yandan da kadinin psikolojisini yerden yere vurabiliyor. Tabi bu durumda kadinin ruhunun yerle gok arasinda bir yerlerde can cekistigini unutmamak lazim. Ya tavan yapacaksiniz ya da tavan!
Bu dibe vurma olayi soyle oluyor: Alisveriste ya gaza gelip gereksiz bir suru sey almis oluyorsunuz tabi ufak tefek seylerin dunya kadar tuttugunu elinizde posetlerin coklugunu gordugunuzde anliyorsunuz ya da kuafore moral bulmak icin sac kestirmeye gittiginizde kotu bir kesimle aynada aglamakli suratinizi gordugunuzde...
Ama bir de kadini iyi hissettiren seyler var. Mesela guzel secilmis bir sac:) Ben de nihayet kuaforumu buldum. Yillardir kuafor koltugunda yuregim yerinden cikacak gibi otururum. Sonucta sadece uclarindan kesilsin dersin, daha makasi ilk atisinda anlarsin ki 1 parmak dedigin olmus sana 5 parmak. Yani kuafor koltugunda ezilip buzulursun, simdi soylesen bir turlu soylemesen bir turlu. Zaten kesilmis bir kere... Ya kuafor gicik olur da daha da keser diye bir sey diyemezsin kaderine razi sekilde bitse de gitsek modunda oturursun, begenmedigin o saci toplarim, yanlarindan tokayla tuttururum diye kafanda alternatifler gecirirken bulursun kendini. Bu anlattigim psikoloji yillardir benimdi, icsellestirmistim artik. Neyse ki tesadufen yeni kuaforumu kesfedene kadar... Grupanya gibi kampanya sitelerinden birinde Makas kuaforuyle ilgili bir cek almistim. Yesilkoy'deki Makas Kuafor hakkinda hic bir sey bilmeden, nasil olsa cogunlukla mutsuz kalkiyorum kuafor koltugundan, tanisam da referansli da olsa sonuc ayni diyerek gitmistim. Ve o gun sacimin kesiminden cok memnun kalmistim.Hatta yanimda bir arkadasim vardi. O da sacini yeni kestirmis olmasina ragmen bir daha kestirmek istemisti, zar zor ikna etmistik en azindan sacini bir kac ay kullan diye:)
Bu aralar baktim ki; sabah sabah erken kalkip sacimi duzlestirmeme ragmen, gun icinde isten buldugum herhangi bir kalemle tepede topluyorum. Baktim bir degil iki degil, o zaman anladim ki ben sacimdan sikilmisim. Yine kestirme zamanim gelmis. Eee o zaman adres belli...Yesilkoy Erdem Kramer Makas Akademi'den Emir. Giderken bir arkadasimin kanina daha girdim, birlikte gittik. Emir, Erdem Kramer'in ilk zamanlarindan beri yaninda calisanlardan. Tabi bu tecrubesi makasina, sac kesim stiline fazlasiyla yansiyor. Kuafor koltugunda ilk defa icim rahat,ilk defa sonucun surpriz olmayacagini bilerek oturuyorum.
Sac kesimi insanin psikolojisini duzeltirken, Makas'in mekaninda oturmak da insanin ruhunu dinlendiriyor. Adeta bir kafeye arkadasinizla bulusmaya gitmissiniz de, arkadasinizin gelmesini beklerken hosca vakit geciriyormussunuz gibi. Sandalyeyeler, masada yer alan guncel dergiler, cicili bicili sari komidinler ve fonda calan guzel kafe muzikleri...Daha ne olsun dedirtecek cinsten...
Simdi gun bitiyor, ruhum dinlenmis, psikolojim duzelmis... Eee bundan iyisi samda kayisi:)

Adres:Yeşilköy Mah. İstasyon cad.No:14 Yeşilköy Tel: 0212 573 00 78

4 yorum:

  1. Her satırda kendimi buldum adeta çok hoşuma gitti yazdıklarınız. :) Benim de saçlarım için yapmadığım numara kalmadı,uzatırım, keserimö, tifterim kabartırım ama hep kafama yapışık kıl kuyruk şeklinde gezerim sonuçta :) şu günlerde ben de yine hafif hafif aranmaya başlamıştım, Yeşilköy çok yakın bana, sadece beşiktaştaki Makas hakkında çok gelişigüzel saçma sapan kesiyorlar diye bir yorum duymuştum ama bu kadar burayı övdüğünüze göre bi de burayı denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  2. Tugce cok tesekkur ederim. Ben de senin durumundayim ne yaparsam yapayim ister masa, ister duzlestirici vs vs sonuc degismiyor, 1 saat sonra bende kafama yapisik bir kil kuyruk oluyorum:)Ben Yesilkoy Makas'dan memnun kaldim, o yuzden ovuyorum ama ne bileyim kuafor de gununde degildir, icine sinmez vs sen yine de kendine kulak ver derim. Sorumluluk almak istemedim. Cunku ben sacimdan memnun kalmazsam hungur hungur aglayabilirim:) Normalde pek aglamama ragmen. Gidersen de haber ver, oldu mu?

    YanıtlaSil
  3. Meraba ben ankara daki makas kuafore gitmeyi dusunuyorum yaza dugunum var ve gelinbasi makyak icin tercih etmek istedim ama kararszm ozellikle makyaj konusunda sizin ankaradaki subeyle ilgili bi fikriniz varsa paylasrsanz mutlu olurum

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.