Sayfalar

8 Aralık 2010 Çarşamba

Motivasyonumu tavan yaptiracagim

Yine yeni bir yil geliyor, kendime ilk defa gecen sene bir liste yapmistim.2010'dan beklentilerim diye. Butun kisisel gelisim uzmanlarinin dedigini uyguladim, aklima degil kagida yazdim, ara ara da gozden gecirdim. Her gecirdigimde hedeflerimden biraz daha uzaktim. Bu sene yine sil bastan. Yazmam lazim. Oyle sadece benim gorecegim bir kagida degil, ulu ortaya yazmak lazim. Iste ben de buraya yaziyorum, beklentiniz yuksek olmasin, cunku niyetim sadece bir kac satir yazmak, yoksa listem uzun hangi birini yapayim diyorum ve bastan arkami donup gidiyorum. Isteeeee, basliyor. Dan dan dan dandiri dan:)
Hedef 1: Evlendim ya, duzenli yemek yapmalar, hababam yemeler derken, ben bir guzel kilo aldim. Dugun, yeni ev vs derken strese girer,gelinlige giremem diye korkarim, istahim her insan gibi kesilir ve zayiflarim diye dusunuyordum. Halt etmisim:)Yok yok artik umudum yok, o zamanlar bile istahim kacmadi ya daha da kacmaz. Bir de stresten yeme durumlarim var. Uzulsem, sevinsem sonuc ayni. Madem istahim yerli yerinde, fevkaladenin fevkinde, ben de istahimi duymamazliktan gelirim, buzdolabimin uzerine zapzayif bir mankenin fotografini yapistiririm ve az yeme seanslarina baslarim. Simdi buraya yazayim kilomu da bu da tarihe not dussun, kac kilo verirsem sizlerle paylasirim. Simdi 55 oldum, bu yaz 51 idim. Yazarken de offf diyorum. Biraz once de kocaman bir pizza yemis oldugumu da itiraf etmem lazim. Neyse efendim yedim, ondan donus yok, onumuzdeki maclara bakalim. Bundan sonra aksamlari corba ve meyve...Pilav benim neyime:) Hedeffffff! 55-4=51. Yani eskiden(sadece bir kac ay once) ne idiysem, simdi de o olmak:)

Hedef 2: Onumde mesleki bir sinav var. Bu benim kariyerim icin cok onemli. Calismadan gecmem imkansiz. Oturup adam gibi calismam lazim, oyle son geceye birakayim, nasil olsa gecerim diyebilecegim bir sey degil. En az bir kac ay duzenli oturup kasmam gerek. Ama ben ne yapiyorum? Burada kim blog yazacak, kim televizyon izleyecek. Ders calismamak icin insan bu kadar mi bahane uretir, calismayayim da butun evi bile temizlerim:) demiyecegimmmmm.... Bu sozler, bu faaliyetler eskide kaldi, artik mars mars hergun 2 saat ders calisacagim. Sinava girdikten sonra sonucu sizinle paylasirim.

Hedef 3:Bu yazacagim hedefi inanarak bir turlu yazamiyorum, sadece yapmam lazim diyorum. Spora gitmek. Hayatinda hic bir sportif faaliyette bulunmayan kisi olarak, bu cok zor. Evin yakininda bir spor salonu var, ona yazilacagiz. Aylik uyeligi kabul ediyorlar, digerleri gibi senelik degil. Ben de en azindan bir kendimi goreyim diye, aylik uyeligi tercih ediyorum. Spor yapan insanlar derler ya acayip bir mutluluk hormonu salgiliyorsun diye, ben de o hissi yasamak istiyorum.
Aklima gelen 3 oncelikli hedef bu. Bunlarin disinda baska bir sey daha var. Her firsatta mutlu olmaya calisacagim, uzuntulu hissettigim anda on/off dugmem varmiscasina mutlu olmak icin elimden geleni yapacagim. Motivasyonumu tavan yaptiracagim. Burada bu yaziyi noktalamam lazim, malum hedef 2. Gidip ders calismam lazim. Mars marssss!

3 yorum:

  1. Umarım bütün isteklerin gerçekleşir :)

    YanıtlaSil
  2. Yaaa insallah:) Bugun hedefler icin ilk gunum. Motivasyon tavan, tam gaz devam:)

    YanıtlaSil
  3. Benim Değil Senin Olsun:Yeni bloğun hayırlı olsun,hemen izlemeye alıyorum:)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.