Sayfalar

21 Ocak 2011 Cuma

Her hali guzel her sozu seker...

Nereden aklima geldi bilmiyorum ama gece gece aklima Yonca Evcimik'in bu sarkisi takildi. Her hali guzel, her sozu seker, hem havali hos bir esmer...Bir donemler cok modaydi. Taksit taksit, abone, 8.15 vapuru...Sarkilarin bir de danslari vardi, o donemde bizim yaslarda olan bir cok cocuk sarkilari danslari ile birlikte bilirdi.
Kardesim tam bir aboneciydi. Hatta soyle ki, birgun, gizlice haplari alip, arkadasi ile kim daha hizli yutacak diye kendi aralarinda minik capli bir yarisma duzenliyorlar. Bizim ki hirs yapiyor, arkadasi tek tek yutarken, bizimki kaptiriyor, iki-uc hap birden yutuyor. Sonrasinda da annemlerin yanina gidip, biz bu haplari ictik diyorlar ve annemler solugu acilde aliyor. O donemde de abone o kadar moda ki, kardesim sarki soylemeyi seven bir cocuk olarak, gittigimiz her yerde bir yandan aboneyi soyluyor bir yandan da abone dansi yapiyor ve boylece abonenin butun kapilari actigi seklinde tumevarima variyor. Eee tabi alismis buna, acilde doktor geliyor, mideni yikayacagiz diyor, bizimkinin cevabi super, ben simdi size bir abone soylesem, siz de yikamasaniz diyor:) Olmuyor, olmuyor, abone butun kapilari acmiyor, bizimki yikiliyor...Ne bileyim nereden geldi aksam aksam taksit taksit, aboneyim abone...Bilemedim iste...
fotokaynak

2 yorum:

  1. bi biskrem versen hesabi yani :)
    cocuk buyuk hayal kirikligina ugramistir :)

    YanıtlaSil
  2. Bide o dönemlerde Sertabın Aldırma Deli Gönlüm..Giden gitsin, sen şarkılar söyle içinden boşver..Vardı galiba..:):) O da nerden geldiyse aklıma :)

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.