Sayfalar

8 Ocak 2011 Cumartesi

Kadinlarin Cigligi

"Türkiye’de her gün bir erkeğin şiddetine maruz kalan 3 kadın hayatını kaybediyor!" sozunu duyar duymaz Umit Karalar projeye karar vermis. Makyoz Meryem Yilmaz da projede yer alan kisilere plastik makyajla sigara izi, morluk ve yara izi yapmis. Projeye 50 ye yakin unlu Umit Karalar'in objektifine bakarak siddete hayir demis. Bu fotograflar Nisantasi Toprak Sanat Galerisi'nde 23 Ocak'a kadar sergilenecek ve elde edilen gelir kadin dernek ve kuruluslarina bagislanacakmis.
Bazen bir fanusta yasadigimizi dusunuyorum, bizim etrafimizda boyle seyler olmadigi icin, gunluk hayatta sanki boyle seyler olmuyor-mus- gibi yasiyoruz. Boyle fotograflari gordukce tokat gibi carpiyor, farkinda olmadigimiz gercekler. Hayatimdaki en onemli kadinlari dusunuyorum, en yakinlarimi...Annemi, kardesimi, arkadaslarimi...Onlari bu halde gormek! Insan fotograftakilerin yuzlerini kendi deger verdigi insanlarin yuzleri ile eslestirince daha da sarsici oluyor. Mideme yumru gibi oturuyor. Umarim bu sergiden iyi bir gelir elde edilir, bu sergi ile haberler bircok yerde yazilir cizilir ve bir farkindalik olusur.

1 yorum:

  1. Kadınların çığlıkları kesilir mi dersin.Bunlar görünen şiddetler. Birde görünmeyenleri var ki onlardan birçok kadın bihaber.

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.