Sayfalar

7 Ağustos 2011 Pazar

Gokova

Tatilde ilk duragimiz Gokova'ydi. Internet sitelerinden, bloglardan en huzurlu tatil koseleri diye arastirma yapinca Gokova ovguleri toplamisti. Ilk rota belli olmustu.Vardigimizda acikcasi aradigimi pek bulamadim. Hatta bir nevi hayal kirikligi yasadim diyebilirim. Haftasonu olmasi sebebi ile oldukca kalabalikti.Ben sessizlik, huzur arasam da etraftaki kalabaliktan ve cocuk bagrislarindan, kopruden nehire atlamak icin kuyruga girmis yurdum delikanlilarindan sonra burada aradiklarimi bulamayacagimi anladim. Ama sunu da belirtmek de fayda var. Uzun bir yoldan geldigimiz icin, vardigimizda aksamustune yaklasiyordu. O yuzden meshur tekne turlarina katilamadik. Tekne turlari ile cok daha keyifli bir Gokova gezisi olabilir.

Halil'in Yeri arastirmalarimda Gokova'da yenilecek guzel yerlerden bir tanesi diye geciyordu. Kaldigimiz otelin sahibi Halil'in Yeri icin, guzel ama buranin en pahali restorani dedi. Bize Cennet'i onerdi. Zaten bu restoranlarin bir cogu Azmak Deresi'nde pespese, gidince hosunuza giden birisini tercih edebilirsiniz. Hepsi hos gozukuyorlar. Azmak'da  biz Cennet Restoran'ini tercih ettik. Mezeleri, baligi oldukca lezzetliydi. Bir de gidecek olanlara tavsiyem Gokova'da cok sinek var, sinek ilaci almadan gitmeyin:)


Ertesi gun yola cikacagimiz icin erken kalktik, ama buraya kadar gelmisken, Gokova'nin en guzel koyu diye bahsedilen Akbuk koyu'na gitmeden donseydim, kesin aklim kalirdi. Biz arabayla gittik. Eminim ki denizden  de cok guzeldir. Yol boyunca gittigimiz yol cok guzeldi. Akbuk koyu'na gelince gercekten cok hos, gidilmesini tavsiye ederim. Ama kimlere.....Dimtis dimtis muzik aramayanlara, kumsaldan beach beklentisi olmayanlara, mojito yerine gazoza tamam diyenlere:) Yani oyle kendi halinde bir yer benden soylemesi:)
Akbuk'u de gordukten sonra yine dustuk yollara, bu sefer rotamiz Datca Aktur...O da bir sonraki postta:)

Not: Ilk fotograf Cennet Restoran'in manzarasi
Ikinci fotograf ise Akbuk Koyu.

7 yorum:

  1. biz 7-8 yıldır gökova'da mavi tur yapıyoruz, her koyu ayrı güzeldir.. kıyıdan gezenden hiç duymamıştım, ilginçmiş.. :)

    mavi turu kesinlikle tavsiye ederim canım eğer yapmadıysan..

    sevgiler

    http://wear-a-smile-wear-a-smile.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Wear a smile: Mavi tur bence de cok guzel olabilir. Bizim bir gunumuz olunca Akbuk'u gormeden gelmek istemedim. O yuzden kiyidan oldu:) Gokova'ya mavi turu denemek icin tekrar gidilenebilinir.

    YanıtlaSil
  3. Böyle geze geze kıyıları keşfetmek, tatilde birden çok yerin tadına varmak apayrı bir keyif. Gökova'nın koyuna aşık oldum diyebilirim :) Mavitur'la demirlemek de kimbilir nasıl güzeldir oralara :)


    http://gizliteras.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Giz: Evet biz biraz kesifci bir ciftiz. Bir otele yerlesip, tatil bitimine kadar orada kalmak bize gore degil. Geze geze kesfetmeyi cok seviyoruz. Bence Gokova maviturla kesfedilmeli. Karadan ayni keyfi vermiyor herhalde. Mavi tur yapan herkes cok seviyor, benim gibi karadan gorenler icin durum pek ayni olmayabiliyor:(

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir gezi olmuş. Bu arada Halil'in Yeri süperdir, belki bir dahakine denersiniz :)

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel bir gezi olmuş. Bu arada Halil'in Yeri süperdir, belki bir dahakine denersiniz :)

    YanıtlaSil
  7. sevda s. tesekkur ederim. Halil'in Yeri o zaman bir dahaki sefere.

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.