Sayfalar

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Karaburun-Lipsos Otel

Lipsos Otel diger adiyla Ata'nin Yeri (Izmir Karaburun'da). Burasi bu yaz icin tek plan yaptigim yerdi. Kucuk ve Butik Oteller Rehberi'nde gorunce, buraya gelmeyi cok istemistim. Daha sonra bloglarda arastirmalara basladim.Ovgu ustune ovguler... Dunyanin ucundaymis hissi veren en guzel oteller diye bir seri yapilsa acik ara birinci olurdu denilen yerde ben de muhakkak 1 gun kalmaliydim.Bir kere Izmir'den sonra o yol bitmek bilmiyor, insani cildirtiyor,65 kilometre iceride, git Allah'im git bitmiyor. Ben acaba vaz mi gecsek diye dusunmedim degil. Karaburun'a gelince de oh soyle vardik diyemiyorsun, 9 kilometre kadar Yeni Liman'a gidiyorsun.
O kadar yorulduk ki varir varmaz odamiza esyalari birakip, deniz kenarina keyif yapmaya indik. Odalara gelince klimasi var, yastiklarda eskiden kalma danteller, masanin ustunde etaminler odayi sirin hale getirmis. Burasi iddiasiz bir yer, yani luks bir yer beklentiniz olmasin. Sirin seylerle mutlu olan bir insan oldugum icin dantelleri gorunce, eskiyi animsatti ve benim hosuma gitti.
Hemen denize gittik dedim ya...Simdi de denizden bahsedeyim: Denizi bence oldukca soguk, sanki altta soguk su kaynagi var, ayaginizi bastiginiz yer donuyor, ust kismi ise ilik. Nasil bir sey anlamadim gitti, bir de denizin dibi ve kumsal taslik. Benim gibi kumu sevenlerdenseniz, bu kumsali begenmeyebilirsiniz.
Burada konaklama ucretine sabah kalvaltisi ve aksam yemegi dahil. Yemekleri o kadar ovgu alinca, itiraf etmeliyim, biraz da o kadar yolu yemekleri tatmak icin gittim. Bir de o sikici yollarda araba kullanan esime, yemekleri ballandira ballandira anlattim. Yok kendileri yapiyorlarmis, her giden mezelere bayilip geliyormus vs vs.Burada ogle yemegi konaklama ucretinize dahil degil ama istediginiz seyi soyleyince, pisirip getiriyorlar. Bu koyda tek otel biziz, cikinca lokanta vs yok, bize de muhtacsiniz gibi bir yaklasimlari yok. Ogle yemegi icin siparis vereceginiz herseyin fiyati gayet makul. Adami enayi yerine koymaya calismamalarini gercekten takdir ettim.

Aksam yemegi oncesinde deniz manzarasi esliginde limonatami ictim. Cok guzel bir limonataydi.

Limonatimi ictigim ve aksam yemegimizi yedigimiz yerin manzarasi gayet hostu.Kumsal taslik olunca dalga sesleri inanilmaz guzeldi. Hatta odamizdan dalga sesleri duyuluyordu.
Otel'in goruntusu
Aksam yemegini resmen sabirsizlikla bekledim. Buranin guzel yani, belirlenmis bir yemek saati yok, su zamanda yiyecegim diyorsunuz-yarim saat onceden soylemeniz yeterli- hemen hazirliyorlar. Meyve ve sebze ne varsa kendi bahcelerinde yetistiriyorlarmis. Baliklari da kendileri tutuyorlarmis. Mezeler icin super diyemeyecegim. Kesinlikle kotu demiyorum ama anlattiklari gibi sahane vs de degil. Ortalama seviyede. Orada burada okuduklarimdan sonra yemekler sahane diye dusunmustum, dedigim gibi Ege mezelerini cok seven ve farkli yerlerde her firsatta yiyen biri olarak, muhtesemdi, parmaklarimi yedim gibi seyler diyemeyecegim.
Ayrica, Kucuk ve Butik Oteller Kitabi'ni de orada uzun uzun inceleme firsati buldum. Bence bu kitabin cikis amaci gayet guzelmis. Ilk kitapta bence gercekten sifirdan kesifler yapmislar ve gercekten begendikleri yerleri yazmislar. Ama daha sonra cikan sayilarinda, bence butik diye dusunebilecek otellerin reklami amacli yazilmis. Dogru durust elestirel bir sey yok kitapta,  tamamen ovgu...Neyse efendim, bu kitabi sevmedim ozetle.

Ertesi gun hazirlanan kahvalti guzeldi. 
Lipsos Otel'i ortalama sevdim. Sessiz, sakin guzel bir yer, bagris cigristan, dim tis muzikten uzak, aceleye gelmeden dakikalarin gectigi bir yer. Yoluna gelince, cok uzak. Yemekleri standart balik restorani mezeleri. Bir kere gelip gormek, kendinizle kalmak, hamaga uzanip kitabinizi okumak, sadece denizi seyretmek ve dalga seslerini dinlemek icin ideal bir yer. Dedigim gibi bir kere gidip gormek icin ideal, ama ben ikinciye gidecegimi sanmiyorum. Bir de sunu da soylemeliyim buraya gelip te 3 hafta kalanlar varmis.Yani siz de sevebilirsiniz, bana bakmayin. Artisiyla, eksisiyle yazmaya calistim. Simdilik arrivederci:)

11 yorum:

  1. Blogun cok güzel ! Cok renkli cok canli resimlerin.

    YanıtlaSil
  2. cennet gibidir karaburun , denizi çok tuzlu ama kirletilmemiş bir ilçe...
    otel ve turist kalabalığı yok , palj kalabalığı yok doğa harikası...
    galiba aynı fikirdeyiz...

    YanıtlaSil
  3. ee ne de olsa izmir :)
    -
    hemera

    YanıtlaSil
  4. Lulu'cum yazdıklarından anladığım kadarıyla gittiğine pişman olmadın ama bir daha gider misin bilemiyorum aynı otele :) Güzel, sevimli bir yer gibi gözüküyor ama ben de denizde kum ve tatilde ultra leziz yemekler arayan birisi olarak seninle aynı hisler içinde olabilirdim. Yine de tatilde kendisini evde hissetmek isteyenler için ideal olabilir, çok nesnel ve güzel bir anlatım olmuş canım :)


    http://gizliteras.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. karaburun'a gitmeye hazırlandığım şu günlerde ilaç gibi geldi bu post:) kalacak yere daha karar verememiştim, bu alternatifi de değerlendireyim:) şimdi fotoğrafları görüp yazını okuyunca karaburun'un iyi bir seçim olacağını düşündüm :)

    YanıtlaSil
  6. hamak limonata bana yetti zaten...boyle fotoğraflar koyacaksan, bakma sınırı koy 18 yas gibi, tatile gidemeyenler bakmasın:P

    YanıtlaSil
  7. Liz: Yorumun cok mutlu etti beni:) Cok tesekkur ederim.

    Icimizdeki karnaval: Kalabalik olmamasi cok guzel, kendi halinde koy gibi bir yer. Dogal halinde kalmis olmasi guzel.

    hemera-nyks: Aynen oyle Izmir tabi ki. Her yeri ayri guzel!

    Giz: Evet pisman olmadim. Ama ikinciye gitmem. Ben iyi de olsa kotu de olsa denemekten yanayim her zaman. Kum ve yemek benim icin gercekten onemli kriter.Elimden gelince iyi kotu yonlerini yazmaya calistim, fikir versin diye. Evinde hissedersin tanimlamasi ise gercekten dogru.

    soluk: Cok sevindim isine yarayacak olmasina. Arabayla gitmiyorsan, Foca'dan vapurla gecebilirsin. Eski Foca cok guzel bir yer. Oradan vapurla gecersen de o sikici Karaburun yolundan gitmemis olursun. Gidince yorumlarini yaz da merak ettim begenip begenmeyecegini.

    Aysun: Hamak+Limonata=Keyif:) Aaa oyle deme, Burgas fotograflarinda da ben cok ic gecirmistim:)Umarim sene bitmeden bir kez daha tatile gitme firsati buluruz:)

    YanıtlaSil
  8. Otel ne güzelmiş, küçük ve sevimli :)

    YanıtlaSil
  9. Francesca: Aynen oyle kucuk ve sevimli:)

    YanıtlaSil
  10. Ününü duyup eşimle birlikte büyük umutlarla rezervasyon yaptırdık. Özellikle yemeklerini öve öve bitirememişlerdi webdeki yorumlarda. Otel benim hoşuma gitti, sessiz sakin karışan görüşen yok. Ancak yemekler... Artık o eski Lipsos otel (Atanın yeri) değil. Fiyatlar inanılmaz pahalı, porsiyonlar inanılmaz küçük. Ev yapımı reçeller diye övülen şey iki kişi için 1,5 adet erik. Eşimle bakakaldık kim yiyecek diye. Akşam yemeğinde aldığımız barbunya beklemekten kararmıştı. Fener kavurma sadece 3 lokmaydı. Dışardan yemeğe müşteri aldıkları için, onlara özen göstermekle meşgullerdi. Masaya oturup tam 30 dakika siparişin gelmesini bekledik ama maalesef. Üstelik ortalalıkta garson bile yoktu. Açlıktan mutfağa gitmeye kalktık ve resmen masamıza kışkışlandık. Bir de "herkes bekliyor" gibi bir lafla azarlandık. Herşey tek kişilikti ama fiyatlar çift kişilik! Resmen aç kaldık ve şikayet edebilecek muhatap bile bulamadık. Hayatımın hiçbir döneminde o kadar küçük bir yumurtadan omlet yemedim. En dandik yerde bile omlet 2 yumurtadan yapılır. Bir yumurta ve sadece 1 lokmayla omlet bitti. Kahvaltı çok görünsün diye herşey ayrı tabaklarda servis edilmişti ama toplamda birşey yoktu. 3 tane sivri biber bir tabak, 1 adet domates bir tabak, bir adet salatalık bir tabak... Daha fazla aç kalmamak için 2. akşam köye yürüdük ve oradaki salaş restaurantlara girdik. Bir de ne görelim otelin geri kalan müşterileri orada. Yakalanma psikolojisi ile kimse kimse ile göz göze gelmemeye çalışıyordu artık nasıl bozulduysak... Kalamar cafede yediğimiz balık salata ve karides güveç inanılmaz lezzetliydi ya da biz acayip açtık. Teşekkür edip, Ata'nın yerinde aç kaldığımız söyledik. "Valla onun sayesinde işlerim iyi, orada konaklayanlar buraya yemeğe geliyor." dedi. Düşünebiliyor musunuz, yemeği ile ünlü bir yere gidiyorsunuz ve karnınızı doyurmak için başka yerde yiyorsunuz! Özetle, eskiden şahane olabilir ama artık kazıkçı, bozmuş, saygısız bir mekan olmuş. Otelde kalanları cepte görüp, dışarıdan gelenlere hizmet veriyor. Bir daha asla gitmem!

    YanıtlaSil
  11. HayBinAsk yemeklerden ben de çok memnun kalmamıştım, yani internet sitelerinde yer alan o kadar övgü dolu sözlerin hakkını vermediğini düşünmüştüm malesef ortalamadaydı. Yorumundan anladığım kadarıyla daha da kötü olmuş demek ki. Sessiz sakin olması sebebi ile kafa dinlemek için bir gün ideal ama hala yazdığım zamanla aynı düşüncedeyim tekrar gideceğimi sanmıyorum

    YanıtlaSil

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.