Sayfalar

26 Kasım 2010 Cuma

Bangkok

Phuket Bangkok yolculugu ve ucak saatimizin gec olmasi vs gibi sebeplerle Bangkok'da gezmek icin cok az zamanimiz vardi. Once `Yatan Buda` tapinagini ziyaret ettik.Dev gibi bir sey. Tam tamina 46 metre.
Budizm'de kisilerin dogduklari gun ile karakterleri arasinda iliski olduguna inanirlarmis. Persembe gununde doganlar icin genellikle tembel olur, yatmayi sever derlermis. Yatan Buda da oyle Persembeci:)

Tapinaktan disari ciktiginizda da etrafta krallarin mezarlari var.

Tayland'da Budizm yaygin bir din. Budist olmayi secen kisi askerlik gibi yanlis hatirlamiyorsam en az 2 gun en fazla ise sinirsiz yani tamamen kisiye bagli olarak tapinaga kapanarak dinin gereklerini yapmak zorunda. Benim gordugum Budist rahiplerin kiyafetleri turuncu idi. Bu da rahiplerinin baslangiclarinda olduklarini gosteriyormus. Tabi bununla yasla falan alakasi yok. Kisi 70'inde de baslangicta olabiliyor.

Tapinak ziyaretinden sonra sirada kanal turu vardi ve biz de bir yandan acliktan oluyorduk. Tayland'da adim basi sokaklarda yemek satan kisiler var. Biz de bu firsati kacirmadik, tabi yine emniyeti elden birakmadan, midemizi de cok karistirmadan:) Cin boregi ve lokmamsi birseyler aldik.


Sokakta bir de dragon meyve suyu satiyorlardi, biz almadik ama sonradan ogrendik ki tadi cok guzelmis. Giderseniz siz deneyin.
Kanal turunda evlerin arasindan gectik. Cok ilginc bir yer Tayland. Luks bir villanin yaninda, bizim gecekondu yapilarimizdan cok daha kotu diye dusuneceginiz evler yan yana..Taylandlilar da kiskanma, hasetlik falan yokmus.


Benim icin mutlulugun resmi... Kanal turu yaparken balkonlarinda parti olan bir yer gorduk. Oyle mutlulardi ki, sanki hepsinin uzerinde bir tilsim vardi, mutluluga dair. Kisilerin yasadiklari evleri goruyorsun, kosullarini goruyorsun ister istemez aynayi kendine tutuyorsun. Koca koca evlerde, guvenlikli sitelerde vs oturuyoruz. Hep daha iyisini istiyoruz. Acaba biz onlar kadar mutlu muyuz?

Galiba cevabimi bildigim icin bir haftadir bu buhran hallerim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazımı okuduysan, yorum bırakman beni mutlu eder.